Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Usain Bolt haltar ut skadad från sitt sista mästerskapslopp, omgiven av sina jamaicanska lagkompisar i stafettloppet som han bröt.

Bolts mardröm – bröt stafetten med skada

Usain Bolts avsked till friidrottsarenorna blev en enorm antiklimax. Jamaicanen skadade sig och föll med smärtor till marken i sitt sista mästerskapslopp.

Bolt hyllades som en hjälte så fort han kom in på Londons Olympiastadion. Han tackade för stödet genom att vinka och showa för publiken.

Men när Usain Bolt väl började springa i den korta VM-stafetten inträffade mardrömmen.

Hans Jamaica var illa ute inför slutsträckan och Bolt gav sig ut på jakt. Men den avbröts snabbt. Bolt fick ont i benet efter ett tiotal meter och avbröt haltande loppet innan han blev liggande med ansiktet i händerna. Medan Bolt låg där sprang Storbritannien till segern inför hemmapublikens jubel, före USA och Japan.

- Det är kramp i baksidan av hans vänstra lår, men en stor del av smärtan kommer från besvikelsen av att förlora loppet, säger Jamaicas landslagsläkare Kevin Jones.

19 guld

Bolt fick sitt stora genombrott med dubbla guld och dubbla världsrekord i OS i Peking för nio år sedan.

Ända sedan dess har "Lightning Bolt" varit friidrottsvärldens stora superstar. Gulden har fortsatt att rasa in, men samtidigt har segerresultaten vittnat om att tiden förr eller senare kommer ikapp den nu 30-årige sprintern. Tiderna på 100 meter har till exempel blivit stadigt sämre och sämre för varje mästerskap efter 2009, men Bolt lämnade ändå OS i Rio förra året med tre guldmedaljer.

Bolt kunde ha nöjt sig då, med sina totalt 19 mästerskapsguld, men han ville göra en säsong till.

För sig själv, men kanske framförallt för fansen.

Deppigt slut

När guldet blev till brons på 100 meter förra helgen, dessutom med ärkerivalen Justin Gatlin som ny världsmästare, stod hoppet till den korta stafetten.

Den blev nu i stället en ny och ännu större missräkning.

Skadorna har varit ständigt närvarande under de sista åren i Usain Bolts karriär, och till slut var det också en skada som fick sätta punkt för tidernas främste friidrottare. Efter det sista loppet kunde Bolt ta sig till uppvärmningsarenan utanför Olympiastadion. Han gav inga kommentarer efter den nattsvarta avslutningen och åkte sedan iväg i en buss, enligt Aftonbladet.

Ett deppigt och sorgligt slut på en makalös karriär.