Brian Fitzpatrick gjorde 19 poäng när Borås imponerade och vann den fjärde finalen mot Södertälje.
Brian Fitzpatrick gjorde 19 poäng när Borås imponerade och vann den fjärde finalen mot Södertälje.

Borås stoppade guldjagande Södertälje

Södertäljes guldfirande får vänta. Det såg Borås till framför hemmapubliken i Boråshallen. Lagets makalösa start ledde till seger med 97–80 – och därmed är det reducerat till 1–3 i basketens finalserie.

ANNONS
|

Fjärde finalmatchens första minuter var jämna men sedan handlade det mest om Borås.

Med imponerande skytte gick hemmalaget upp till en ledning med som mest tretton poäng och vann första perioden mot Södertälje med 31–17.

Starten formade matchen och var till slut även vad som blev avgörande i Boråshallen.

- Utan att ha sett någon statistik kan jag tänka mig att vårt skytte var lite vassare än vad det har varit tidigare. Sedan det gamla vanliga: vi tryckte gasen i botten från första början och då är det svårt att hänga med i vårt tempo, sade Borås Fredrik Andersson till C More.

ANNONS

"Kämpa på"

I andra perioden fortsatte Borås med sitt enastående spel och ledde med 15 poäng i halvtid, 55–37.

- Det är final och vi väntade oss att de skulle komma ut (med inställningen) ”inget att förlora”, sade Södertäljes Martin Pahlmblad, vars lag var ute efter att vinna SM-finalen i fyra matcher, till C More efter två perioder.

- Om de sätter bollen, vad ska vi göra? Det är bara att kämpa på.

- De gör 55 poäng och om de fortsätter så här har de gjort 110. Vi har hållet dem runt 70 i nästan varje match...

"Fylldes av energi"

33-åringen snabbanalys kring möjliga lösningar handlade om att Södertälje behövde blir bättre i returtagningen för att inte ge Boråsspelarna andrachanser till poäng.

ANNONS

Men det blev en resultatlös strategi.

97–80-segern betyder att Borås reducerade till 1–3 i matchserien – som spelas i bästa av sju – och att finalen nu fortsätter med en match i Scaniarinken på söndag.

- Jag tycker vi fylldes av energi i match tre, då vi var nära att vinna. Vi bygger vidare på de två senaste matcherna och siktar på att ta match fem, säger Fredrik Andersson.

TT

ANNONS