Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jack Lahne. Arkivbild.

BP:s supertalang klar för Amiens

Brommapojkarnas talangfulle anfallare Jack Lahne är klar för franska Ligue 1-laget Amiens. 17-åringen lånas ut fram till sommaren, sedan kan Amiens köpa loss honom permanent.

Affären, som fortfarande måste godkännas av Internationella fotbollsförbundet Fifa, på grund av Jack Lahnes ålder, är enligt Brommapojkarna en lukrativ historia.

"Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna. Lånet i sig är en av BP:s bästa affärer. Om köpoptionen inte utnyttjas, har Jack dessutom förlängt sitt avtal med oss över säsongen 2021", säger klubbens tränare Roberth Björknesjö i ett pressmeddelande.

Jack Lahne slog igenom stort förra säsongen i allsvenskan, och väckte snabbt publikens uppmärksamhet med sin speed och avighet. Totalt blev det fyra mål under hösten, som slutade med tårar för Lahne, vars BP föll i kvalet mot AFC Eskilstuna och därmed flyttades ned i superettan.

Nu får talangen i stället testa vingarna i en desto större liga, där han blir lagkamrat med svenskduon Saman Ghoddos och Emil Krafth.

"Jag är glad över att lyckas nå en dröm i livet, att få spela i en stor europeisk liga. Jag har BP att tacka för allt, min resa i föreningen har varit fantastisk, och jag känner bara kärlek för BP. Det var viktigt för mig att BP får betalt och när det väl blev dags känner jag mig redo. Jag är laddad och sugen på att testa mig själv på nästa nivå", säger Lahne i ett pressmeddelande