Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brommapojkarnas Jack Lahne jublar över 2–1-målet borta mot Elfsborg i den näst sista omgången av allsvenskan.

BP-talangen i målform – lagom till kvalet

Brommapojkarnas tränarbyte har gett Jack Lahne ett stort genombrott under den fotbollsallsvenska hösten. 17-åringen är en av BP:s nyckelspelare inför kvalet mot AFC Eskilstuna.

Turbulensen var stor i Brommapojkarna under sensommaren efter att Aftonbladet avslöjat tränaren Luis Pimentas pennalistiska och sexistiska ledarskap. Portugisen fick lämna sitt uppdrag och i stället togs Roberth Björknesjö in.

- "Robban" är en annan karaktär av tränare: skojar, garvar, skämtar. Pimenta har mer av det här hårda. För att vara där vi var, inte ens på kvalplats, hade vi en otrolig lagkemi. Vi har personer i laget som kan höja stämningen. Det är en annan tränarkultur nu, säger BP:s anfallstalang Jack Lahne.

Den kvicke yttern gjorde sitt tredje mål på sju matcher när han satte 2–0-målet i 3–0-segern mot Trelleborg i den sista allsvenska omgången. 17-åringen har startat i majoriteten av matcherna sedan Björknesjö tog över i början av september.

"Bara Gud vet"

- Jag ville bara ta min chans sekunden jag fick den av "Robban". Efter det har jag bara utvecklats, både som person och spelare, säger Lahne.

Han tror att hans situation varit annorlunda om Pimenta varit kvar i klubben.

- Det är bara Gud som vet det där. Om Pimenta var kvar skulle jag vara i en annan sits, men jag tror jag skulle haft samma humör och samma energi. Och samma positiva energi för laget; även om jag inte spelat, även om jag varit på läktaren.

Roberth Björknesjö hyllar ungdomslandslagsspelaren Lahne, som ryktas vara på väg till en annan större klubb även om nykomlingen BP skulle klara sig kvar ett andra allsvenskt år.

"Skulle hoppa in i en vägg"

- Det finns ett enormt intresse för en sådan kille som Jack är. Med sin snabbhet, målfarlighet, teknik och det han visat. Han får fundera på vad som är bäst för hans utveckling. Sedan får vi se vad det landar i, säger BP:s tränare.

- Jag vill helst inte veta vad som händer. Just nu är jag en BP-spelare, jag är glad över det. Jag siktar på att vara kvar i allsvenskan nästa år, säger Lahne, som har kontrakt i två år till.

På torsdagen inleds det allsvenska kvalet. AFC Eskilstuna, trea i superettan, är värd för det första mötet på Tunavallen. Returen spelas på Grimsta tre dagar senare.

- Våra chanser är väldigt stora. Vi kommer från två vinster. Jag vet inte hur mycket de vill kriga för att komma upp till allsvenskan... jag vet hur mycket vi vill kriga. Alla i vårt lag skulle hoppa in i en vägg för att vara kvar i allsvenskan, säger Jack Lahne.