Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brommapojkarnas Jack Lahne deppar efter förlusten mot AFC.

BP-tränaren: "Det är bara tomt"

Ett tufft år fick ett tufft slut. Brommapojkarna spelar i superettan nästa år.

Det var, av förklarliga skäl, många tunga steg och många tårar som föll mot konstgräset på Grimsta när slutsignalen gick.

Inte bara en slutsignal för en fotbollsmatch, utan också en slutsignal för Brommapojkarnas allsvenska sejour, som endast blev ettårig den här gången.

- Det har varit tufft hela året. Det var sista i dag. Just nu är det bara tomt, säger tränare Roberth Björknesjö till TT över telefon efter att ha hunnit samla tankarna något.

BP:s spelare och ledare lämnade först Grimsta utan att prata med journalister efter matchen.

"Tufft varje vecka"

När drygt timmen var spelad så var det ytterst få tecken på planen som talade för att BP inte skulle spela allsvenskt även nästa år. Samtidigt visade sig fotbollen från sin ologiska, och för BP:s del smärtsamma, sida denna novembereftermiddag.

- Vi hade ett bra momentum. Men i andra halvlek måste de (AFC) släppa på alla spärrar och bara köra. De fick energi av 1–1:an. De är skickliga och när de får 1-1 har de allt att vinna, säger tränaren, som gratulerade AFC till avancemang.

Ett avancemang som säkrades genom en murstyrd 2–1-frispark som BP inte kunde svara på, trots chanser i flertal.

- Dunderchanser, säger Björknesjö.

45-åringen tog över BP mitt under brinnande säsong efter sparkade och kontroversielle Luis Pimenta och kastades med andra ord rakt in i skärseld och streckstrid.

- Jag kom in på slutet och vi har haft det tufft varje vecka. Måste vinna, måste vinna, måste vinna... Vi hoppades att vi hade energi hela vägen in men tyvärr klarade vi inte sista matchen.

"Måste sörja först"

Samtidigt finns en tillförsikt till framtiden, framförallt när man tittar på 17-årige Jack Lahne. Må så vara att det där och då inte fanns mycket att värma sig med för BP i den isande vinterkylan.

Inte heller för Lahne, vars tårar föll mot marken redan innan domarens visselpipa hade förkunnat det allsvenska avskedet.

- Det var många som gjorde det (grät) efter matchen. Det är så idrotten är. Det är kvalet när det är som grymmast.

TT: Hur reser ni er från detta?

- Just nu är det bara att smälta det här. Vi får ta en ny satsning. Jag brukar säga att man måste sörja först, säger Björknesjö.