Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BP deppade efter den knappa förlusten.

BP-tränaren: Otur att vi inte vinner

Nästjumbon BP hade lägen nog att ta viktiga poäng mot guldjagande IFK Norrköping. Och 17-årige anfallaren Jack Lahne imponerade stort på de flesta.

Den formsvaga nästjumbon har hamnat i ett ytterst prekärt läge. Med bara två matcher kvar att spela är det en poäng upp till Dalkurd på kvalplats.

Mot IFK Norrköping gjorde laget en storstilad insats, och lägena saknades inte för att ta både viktiga och oväntade poäng i bottenstriden.

- Jag är ruggigt stolt över prestationen som spelarna lägger ner i dag. Jag tycker att det är otur att vi inte vinner matchen. Vi lyckades neutralisera dem (Norrköping) och skapa ruggigt många chanser själva, säger BP-tränaren Roberth Björknesjö.

17-åriga supertalangen Jack Lahne spelade ensam på topp och den snabbe forwarden ställde till stora problem för IFK Norrköpings backlinje, där 19 år äldre lagkaptenen Andreas Johansson till exempel drog på sig ett gult kort vid ett läge.

Efteråt lät veteranen Lahne få höra att han har en ljus framtid.

- Det är härligt att höra att man gjorde det bra. Han är jättesmart och lätt en av de bästa mittbackarna i allsvenskan. Jag mötte honom i U21 förra året och han gillar att dra lite. Han säger "om inte jag drar i dig och spelar lite fult då kommer jag inte hinna i kapp dig", säger Lahne.

Han ser, trots besvikelsen, redan fram mot nästa hyperviktiga möte med Elfsborg.

- Efter den här matchen tror jag att alla i laget har känslan att vi förtjänar att fortfarande vara i allsvenskan. Vi ska göra allt i vår makt för att klara det, säger han.