Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Markus Rosenberg under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mot AIK på Stadion.

Brorsson skämdes efter tungviktsmötet: "Dum"

Ingen var nog mer lättad än Franz Brorsson när matchen mellan Malmö FF och AIK blåstes av vid ställningen 1–1. Han slapp bli stor syndabock med sin utvisning, men skamkänslorna fanns där ändå.

Den 22-årige mittbacken följde matchens sista halvtimme på en skärm i hemmalagets omklädningsrum. 

Därifrån fick Franz Brorsson se Malmö FF försöka hålla ställningarna efter att han dragit på sig sitt andra gula kort och fått sig själv utvisad. Den andra varningen kom efter en minst sagt obehövlig dragning i Henok Goitom på AIK:s planhalva.

För att göra saken värre hade tränaren Magnus Pehrsson stått i omklädningsrummet en stund tidigare och betonat vikten av att inte dra på sig något rött kort i andra halvlek.

- Jag hann inte tänka där ute, det var en ren reflex. Klumpigt och idiotiskt, säger Franz Brorsson, som nu har samlat ihop tre röda kort i sin allsvenska karriär.

Försvararen stod rakryggad i mixade zonen efteråt, precis som han gjorde inför sina lagkamrater.

- Jag ställde mig upp och bad om ursäkt till alla efter matchen. De var positiva och sa att det är sånt som händer. Jag hade varit förbannad på mig om jag var dem, men vi är tajta där inne.

Lagkaptenerna nätade

I och med det numerära underläget under slutskedet av matchen uteblev Malmö FF:s ordentliga forcering mot en seger. Men AIK lyckades inte förvalta situationen bättre för det.

- I efterhand är vi besvikna att vi inte lyckas få till mer "punch" i det vi gjorde för att ta med oss tre poäng, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Norling var desto nöjdare med inledningen på matchen. AIK tog ledningen tidigt genom kaptenen Goitom, skickligt framspelad av en spelsugen Nabil Bahoui.

Men sent i första halvlek svarade Malmö FF, typiskt för matchens karaktär genom Markus Rosenberg från straffpunkten.

Förbannelsen lever kvar

De båda målen stod sig som matchens enda, vilket inte bara innebär att båda lagen hakar i varandra i toppskiktet av tabellen.

Det innebär också att AIK förlänger sitt dystra facit av att inte ha vunnit på bortaplan mot Malmö FF sedan 1996. Då vann AIK med 3–0 på gamla Malmö Stadion.

Och nu får AIK vänta till nästa år för att få chansen igen.