Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs fick jubla mot Frölunda till slut. Arkivbild.

Brynäs fick revansch mot Frölunda

Tredje mötet och tredje krysset mellan Brynäs och Frölunda den här säsongen. Men efter två övertidsförluster fick nu Brynäs jubla över en 2–1-seger, med 22 sekunder kvar av förlängningen.

33-åringen har vaktat målet i Brynäs samtliga tre möten mot Frölunda.

I det första mötet avgjorde Frölundaforwarden Ryan Lasch redan 28 sekunder in i förlängningen och i det andra mötet gjorde hans kollega Patrik Carlsson segermålet efter 2.05 av förlängningen.

Just den tappade bonuspoängen sved extra för Gävlelaget då Frölunda avgjorde i powerplay efter en trippingutvisning på Brynäsmålvakten David Rautio. En utvisning som visade sig vara helt felaktig och som domaren bad om ursäkt för efteråt.

- Deras spelare åkte rakt på mig när jag var inne i målgården och satte sig på mig. Det var märkligt, minns Brynäsmålvakten angående situationen då.

Förbannat i hemmalaget

Men även torsdagens förlängning blev het och innehöll flera omdiskuterade situationer.

Bland annat en där Frölundaforwarden Jonathan Sigalet inte åkte ut, till Brynäs vilda protester.

Och kort därpå, 2.05 in i förlängningen, en utvisning på Brynäsforwarden Emil Forslund som gjorde hemmalaget än mer förbannade:

- Nu avgjordes inte matchen på den utvisningen men jag hann tänka att nej, inte nu igen. För det kunde ha avgjort till Frölundas fördel. Igen. Om det är solklara situationer, absolut, blås. Men det måste ju vara ordentliga grejer om man ska ta ut någon i tre mot tre, säger Brynästränaren Magnus Sundqvist.

"Snabba hobbitar"

Nu avgörandet i stället ett par minuter senare, i Brynäs favör efter ett snabbt uppspel från eget mål, ett skott av Emil Forslund rätt på Johan Mattssons benskydd varpå pucken studsade ut till Daniel Mannberg som kom i en andravåg och petade in returen.

- De där två hobbitarna (Forslund och Mannberg) är snabba. Det var jättegött att se dem kontra i väg sådär. De är svåra att hänga med när de får fart på rören så det var perfekt att ha just de två inne så att de kunde få avgöra, säger David Rautio med ett leende.

Rönnberg rasande

Frölundatränaren Roger Rönnberg var å sin sida rasande över att domarna inte tog en utvisning på Brynäsbacken Nicklas Andersén i en situation strax innan segermålet och konstaterade i C Mores sändning:

- Det är ett rån att Brynäs får vinna matchen! Det var en solklart femma!

På presskonferensen efteråt var tonen lugnare men lika besviken:

- Jag får inte kommentera domarna och deras insats men jag kan kommentera själva tacklingen och att tackla någon blindside som inte har pucken känns inte som det vi eftersträvar med det 50-tal hjärnskakningar som vi har i ligan just nu, säger Rönnberg.

Varken Brynästränaren Magnus Sundqvist eller hans målvakt såg just den situationen som Rönnberg reagerade mot.

Men David Rautio konstaterar, med tanke på det som hände senast lagen möttes att:

- Det som hände då var hur man än vrider och vänder på det ännu konstigare. I dag såg jag inte vad som hände men jag har svårt att se att det är sjukare än det som skedde i Scandinavium, så det jämnar nog ut sig.