Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sveriges målvakt Johanna Bundsen storspelade mot Norge.

Bundsen hyllar försvaret

Norges målvakter hade imponerat oerhört och tagit nära vartannat skott på vägen till gruppfinalen mot Sverige. Då vann Johanna Bundsen matchen mellan stolparna på knock.

Johanna Bundsen inledde bra mot Norge men målen rann ändå in i den fartfyllda första halvleken.

Så vad gör man när bra spel inte räcker?

Jo, man tar det till en högre nivå.

I andra halvlek, mot laget som dittills hade gjort klart flest mål i VM-turneringen, släppte Bundsen bara in tio skott. De avslutande åtta minuterna och sex sekunder därtill spikade hon igen helt och hållet.

Sedan basunerade hon förstås ut hur bra hon var? Inte då.

- Jag är nöjd med min insats. Jag gör några viktiga räddningar i slutet och tycker att jag håller en relativt jämn nivå, men det är mycket tack vare försvaret. De är extremt bra i dag, säger hon.

Segern mot Norge gör gott för självförtroendet inför åttondelsfinalen, men något överdrivet firande blir det inte.

- Det är en lång väg kvar i mästerskapet. Nu ska vi smälta det här och sedan är det Slovenien i nästa. Vi tar en match i taget. Det är jätteklyschigt men det är så det är, säger Bundsen.

Målvakten tycker att Sverige har visat att laget har stora kvaliteter.

- Vi förlorar första matchen i mästerskapet men vinner gruppen. Det ska vi ta med oss. Vi har styrkan att komma tillbaka. Men det är väldigt många lag som är aktuella för medalj. Det gäller att vi är med i huvudet och i kroppen hela tiden, säger hon.