Burnley slog mästaren Chelsea: En chockstart

Premier League har inletts med en rejäl skräll och en återkomst som hämtad ur en film. Burnley slog regerande mästaren Chelsea med 3–2 på bortaplan och Wayne Rooney gjorde mål för Everton i sin comeback i laget.

|

Säsongen började med en rejäl kalldusch för Chelsea. När domaren blåste av efter första halvlek låg mästarna under med 0–3 och laget hade fått försvararen Gary Cahill utvisad. Sam Vokes gjorde två mål och Stephan Ward ett för ett Burnley som dominerade spelet.

Chelsea släppte spärrarna i den andra halvleken för att försöka jaga ikapp, men kom aldrig närmare än 2–3 efter mål av Álvaro Morata och David Luiz. Jakten stördes även av att Chelsea fick Cesc Fabregas utvisad i slutet och fick avsluta matchen med blott nio spelare.

Därmed är en av de största premiärskrällarna i Premier League ett faktum.

- Det var en chockstart för oss. Först det röda kortet och sedan tappade vi vår organisation och tappade in tre mål. Men vi måste berömma oss själva för den andra halvleken, för ni fick se ett lag som verkligen försökte. Fast det spelar ju ingen roll, för vi förlorade, sade den tyske Chelseabacken Antonio Rüdiger till Viasat Sport efter matchen.

Rooneys återkomst

Wayne Rooney gjorde comeback i Everton efter att ha spelat de senaste 13 säsongerna i Manchester United. Rooney fick en drömstart på sin återkomst i sin moderklubb. Strax före halvtidspausen kunde han nicka in matchens enda mål.

- Det är oerhört stort för mig att få spela för den här fotbollsklubben igen och få göra mål i min första match. Det kan inte bli mycket bättre än så, sade Rooney efter matchen, enligt Reuters.

Olsson spelade

Svenska landslagsbacken Martin Olsson spelade hela matchen för Swansea som fick 0–0 borta mot Southampton.

I dagens tidiga match spelade Watford och Liverpool 3–3.

Det var Liverpools försvarsspel som i allra högsta grad bidrag till att det blev många mål i matchen, med tveksamma ingripanden vid Watfords alla tre mål. Liverpool vände underläge 1–2 till 3–2, men förlorade sin ledning i den fjärde tilläggsminuten då mittbacken Miguel Britos nickade in kvitteringen för Watford.

Nykomlingen Brighton hade 0–0 mot förra säsongens ligatrea Manchester City i 69 minuter. I den 70:e gjorde Sergio Agüero 1–0 för City. Och fem minuter senare nickade hemmaförsvararen Lewis Dunk in bollen bakom den egna målvakten Mathew Ryan, så att City fick en premiärseger med 2–0.