Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Carlsson (i vitt) gjorde mål igen för sitt Frölunda.

Carlssonmål banade vägen för Frölundaseger

Ett mål i premiärvinsten i lördags och två i första bortavinsten när Brynäs besegrades med 4–3 efter förlängning. Hemvändaren Patrik Carlsson har fått en drömstart på säsongen.

För båda segrarna har suttit hårt inne, dels på grund av skrala inledningar av matcherna från Frölundas sida och dels för att laget har släppt in sena mål i båda matcherna.

- Klart det är surt, det får vi titta på. Sedan visste vi att Brynäs skulle komma ut hårt och komma med bra fart, så det var ingen överraskning men vi var inte riktigt redo där i början, säger Patrik Carlsson.

Frölundas matchstarter har hackat redan under försäsongen och i inledningen av serien.

I premiären dröjde det till tredje perioden innan Patrik Carlsson gjorde sitt och lagets första mål för säsongen i 2–1-vinsten hemma mot Djurgården.

Inte nöjda med starterna

På torsdagskvällen stod Göteborgslaget återigen på hälarna inledningsvis, nu borta mot Brynäs som tog en tidig 2–0-ledning där båda målen styrdes in och godkändes efter videogranskning.

- Klart att vi inte var nöjda med det. Alla var på varandra för att få igång det, samtidigt så får man försöka vara lugn och behålla tålamodet så att man inte blir utspridda i stället för då blir det än värre. Och vi har ett grundspel där alla vet vad de ska göra, det är positivt att vi har den tryggheten, säger Patrik Carlsson och tillägger:

- Som SHL har sett ut de senaste åren, och säkert kommer att se ut i år, så kommer det vara uddamålsvinster hit och dit. Då gäller det att vara med från start annars kan det avgöras redan där.

Den här kvällen var Patrik Carlsson inblandad i Frölundas samtliga tre mål.

Först i förspelet till Joel Lundqvists 2–1-reducering i spel fem mot tre, sedan som målskytt vid kvitteringen där pucken gick mellan David Rautios benskydd och dallrade en hundradels sekund på mållinjen innan Brynäsmålvakten råkade vifta in pucken själv med skridskoskenan.

Samt när 30-åringen efter bara 3.02 av tredje perioden stänkte in ett handledsskott till 3–2.

"Otroligt surt"

Men det var inte bara Carlsson som hade en bra kväll i målprotokollet.

Brynäsvärvningen Joel Kellman blev också tvåmålsskytt då han utöver sitt tidiga 2–0-mål även kvitterade till 3–3 och därmed sköt hem en poäng till sin nya klubb med 1.17 kvar till full tid.

En glädje som dock blev kort för Kellman och hans Brynäs eftersom Frölundas Ryan Lasch avgjorde matchen 28 sekunder in i förlängningen efter en snabb spelvändning.

- Surt. Otroligt surt. Men samtidigt starkt att vi hämtade upp till 3–3, fick med oss en poäng och inte vek ner oss när de tog ledningen där. Vi får ta med det som något positivt för det går inte att älta det här. Det är ny match på lördag, vi tar första vinsten då i stället, säger Joel Kellman.