Patrick Cehlin, i mitten, blev matchvinnare för Luleå. Arkivbild.

Cehlin firade landslagsplats med hattrick

Landslagsuttagen i måndags – och Luleås Patrick Cehlin visade varför i hemmamötet med HV71. Den glödhete forwarden gjorde hattrick och blev matchvinnare för andra matchen i rad när Luleå vann med 3–1.

|

Cehlin har visat klass hela hösten, men de senaste dagarna har han varit fullkomligt lysande.

I lördags sköt han bägge målen i 2–1-segern borta över sin förra klubb Rögle, i måndags fick han plats i OS-säsongens första landslagstrupp och på torsdagen gjorde han alla tre Luleåmålen.

- Det flyter på, jag tycker jag har spelat bra innan också men inte fått utdelning. Det är väldigt roligt med landslagsuttagningen och målen ger en extra skjuts, sade Cehlin till C More.

Cehlins 1–0-mål i inledningen av andra perioden var ett riktigt konstmål. Han stoppade klubban mellan sina egna ben och styrde en retur från kortsargen i mål bakom HV-målvakten Linus Söderström, också uttagen till landslaget. Trots minimal vinkel då Cehlin stod vid den förlängda mållinjen.

- Jag gick på instinkt bara, det var ren tur. Jag försökte bara få in pucken på mål och hade turen att den studsade in, sade Cehlin som med sina åtta mål är delad tvåa i SHL:s skytteliga.

2–0 kom efter drygt halva matchen i numerärt överläge då Patrick Cehlin serverades öppet läge vid bortre stolpen tack vare Robin Kovacs passning.

Sedan fullbordade han sitt hattrick med att skjuta 3–1 i tom kasse med 1.12 kvar att spela. David Ullström styrde in HV:s 2–1-mål i andra perioden och Victor Ejdsell satte 3–2 med fem sekunder kvar.

Luleå tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna och klättrade upp ovanför kvartsfinalstrecket.

HV71 gick åt motsatt håll och är under strecket efter sin femte förlust på de sju senaste matcherna.