Luleås Patrick Cehlin prickade in sitt straffmål mot Örebro.

Cehlin fixade premiärpoäng till Luleå

Till synes trygg ledning. Då tappade Luleå 3–0 till 3–3 mot Örebro. Segern säkrades ändå efter straffar.

|

Luleå tog till slut hem segern i SHL-premiären hemma mot Örebro. Men det var efter dramatik. De hade en klar ledning med 3–0. Då vaknade bortalaget till under slutskedet av den andra perioden och gjorde två snabba mål. Sedan satte Tom Wandell 3–3 i början av den tredjeperioden. Matchen gick till slut till straffar där Luleå var vassast.

- Vi börjar bra men faller av lite och blir lite för avvaktande där ute. Örebro är snabba och åker mycket skridskor och då hamnar vi lite på hälarna. Men det är skönt att vi kan ta med oss två poäng härifrån, säger Patrick Cehlin till C More.

Luleå fick en smakstart efter att Örebro slarvat i egen zon. Patrick Cehlin snappade upp en förlupen puck och serverade Niklas Olausson som satte ledningsmålet. Tolv minuter in i den första perioden blev Anton Hedman framspelad framför mål och kunde enkelt styra in 2–0.

Sedan bjöd hemmalaget som sagt in Örebro i andra och förlorade den med 1–2.

Och tredjeperioden var knappt tre minuter gammal när Tom Wandell lirkade in kvitteringen till Örebro och vändningen var ett faktum.

Matchen avgjordes i straffar där Örebro bommade sina två straffar. Luleå, genom Einar Emanuelsson och Patrick Cehlin, var kyligare och säkrade segern genom att sätta sina straffar och fixade hem extrapoängen.