Chiles målvakt Christiane Endler.
Chiles målvakt Christiane Endler.

Chiles stjärna: "Här för att vinna"

Sveriges premiärmotståndare Chile åkte på en stjärnsmäll i våras när man föll med 0–7 mot Nederländerna. Men enligt målvakten Christiane Endler har nederlaget bara gjort dem starkare.

ANNONS
|

På presskonferensen inför matchen mellan Chile och Sverige i Rennes pratades det en hel del om skillnaderna mellan de två lagen. Om fysiken, styrkan och erfarenheten.

- Det finns naturligtvis skillnader fysiskt, inte bara mellan Sverige och Chile utan mellan andra lag som vi kommer att möta senare. Det här har varit en inlärningskurva, ganska brant, för våra spelare. Men vi kommer vidta de försiktighetsåtgärder som krävs, säger förbundskaptenen José Letelier.

ANNONS

"Förlusten hjälpte oss"

Det var kanske inte riktigt det som laget gjorde när de föll med 0–7 i en träningslandskamp mot Nederländerna i våras. Men Chile har också en imponerande seger mot Australien (förra hösten) i bagaget – och målvakten Christiane Endler poängterar att det är ett bättre Chile som kliver ut på planen mot Sverige i deras första VM-match.

- Den förlusten (mot Nederländerna) hjälpte oss mycket. Trots det misslyckandet hjälpte det oss att växa och bli bättre. Vi är mycket mer förberedda nu, säger Endler.

TT: Sverige är favorit, vad tror du om Chiles chanser att överraska?

- Ja, självklart är Sverige favorit, men vi är här för att spela om det. Vi har respekt för vad de har gjort tidigare, men vi är här för att vinna, inte bara för att delta. Om vi presterar på topp så har vi stora möjligheter. Vi hoppas bli en av den här turneringens stora överraskningar.

ANNONS

Speciellt att möta Glas

Hon är lagets stora stjärna och spelar till vardags tillsammans med Hanna Glas. Den svenska ytterbacken har varnat för den långa målvakten, som hon anser vara topp tre i världen.

- Att någon i mitt lag säger en sådan sak om mig gör mig gör mig jätteglad, och det kommer bli speciellt att möta henne, säger Endler.

Rennes, TT:s utsände

ANNONS