City gick vinnande ur slaget om Manchester

Manchester City leder fortsatt Premier League. De leder också kampen om tronen i sin hemstad. Säsongens första Manchesterderby slutade med ljusblått jubel och 3–1-seger.

|

Serieledande Manchester City har ännu inte förlorat i årets upplaga av Premier League. Och inte hade de några intentioner att göra det i stadsderbyt hemma mot ärkerivalen Manchester United. En match som City vann med 3–1.

En indikator på det som komma skulle gick att se efter en knapp kvart var spelad, då City hade hela 86 (!) procent bollinnehav. Dessutom hade de en 1–0-ledning tack vare David Silvas mål i den 12:e minuten.

I inledningen av den andra halvleken skulle sedan en nyblonderad Sergio Agüero dundra in ett 2–0-mål.

United, som sent omsider vände och vann i onsdags mot Juventus i Champions League, vädrade viss morgonluft när Anthony Martial satte en reduceringsstraff. Den luften försvann dock helt ur svenske Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater när Ilkay Gündogan fastställde slutresultatet i slutminuterna.

Både Arsenal och Chelsea åkte på poängtapp i sina respektive matcher. Chelsea hölls mållösa hemma mot Everton, 0–0, medan Arsenal fick nöja sig med en pinne hemma mot Wolverhampton.

Henrich Mchitarjan ordnade Arsenalpoängen när han kvitterade Wolverhamptonledningen från den första halvleken.

Liverpool fick däremot med sig en seger hemma mot Fulham. Mohamed Salah och Xherdan Shaqiri gjorde målen i en planenlig tvåmålsseger. Därmed håller Liverpool andraplatsen, med två poäng upp till Manchester City.