Viktor Claesson. Arkivbild.

Claesson nätade i Ryssland

|

De svenska landslagsspelarna Andreas Granqvist och Viktor Claesson spelade 90 minuter när Krasnodar vände och vann med 2–1 hemma mot danska Lyngby, i tredje kvalrundan till Europa League.

Claesson kvitterade dessutom mitt i den andra halvleken, assisterad av den tidigare Gaisforwarden Wanderson – som även låg bakom inbytte Magomed Sulejmanovs segermål på tilläggstid.

I grönvita Panathinaikos spelade ytterligare två svenskar.

Guillermo Molins satte matchens enda mål, på straff, mot azeriska Gabala. Niklas Hult spelade hela matchen, medan Molins blev utbytt i den 70:e minuten.

Samtidigt gjorde Wayne Rooney sin första tävlingsmatch i Evertons tröja, efter flytten från Manchester United. Everton vann med 1–0 hemma mot slovakiska Ruzomberok efter mål från kaptenen Leighton Baines.