Conte och Mourinho har lagt bråket bakom sig

Chelsea mot Manchester United i FA-cupfinalen. Antonio Conte mot José Mourinho. Men tjafset har de lagt bakom sig.

ANNONS
|

Smädelser har haglat mellan de båda Premier League-tränarna Antonio Conte, Chelsea och José Mourinho, Manchester United sedan Contes ankomst till den engelska fotbollen för snart två år sedan. Och goda vänner kan man knappast beskylla dem att vara. Bland annat har Mourinho stört sig på Contes passionerade sätt att fira mål och segrar och kallat honom för "clown". Conte å sin sida har replikerat med att kalla Mourinho för senildement.

Men ordkriget ska vara över nu, det hävdar Antonio Conte.

- Det som är viktigt är att det finns en vanlig vänskap mellan honom och mig. Jag kommer att skaka hans hand i morgon, det är säkert. Och sedan kommer vi att fokusera på matchen, säger Conte inför lördagens FA-cupfinal mellan Chelsea och Manchester United.

ANNONS

Oklar framtid

Cupfinalen, som spelas på anrika Wembley, kommer att bli en match mellan två lag som vill sätta en guldkant på en annars titellös säsong. Chelsea har överlag en ganska deppig säsong bakom sig och slutade på femte plats i ligan och missade därmed Champions League-spel nästa säsong. Och ryktena går om att finalen kan bli tränarens Contes sista match för London-klubben, som han ledde till en Premier League-titel förra säsongen.

Men Conte vill ännu inte lämna ett tydligt svar på surret kring hans framtid.

- Jag kan tala om att det kommer att bli min sista match för den här säsongen, säger han.

Oavsett vill han avsluta säsongen med mungiporna uppåt.

- Vi hade en tuff säsong, men vi kan avsluta den med en titel, det är alltid viktigt för spelarna, tränarstaben managern, fansen och för klubben, säger Conte.

ANNONS

Mourinho tonar ner

Sista chansen att nypa en titel den här säsongen är det som sagt för hans portugisiske kollega och "tidigare" antagonist José Mourinho också. Men han tonar ner betydelsen av matchen och vad som står på spel. Han menar att en förlust och en missad titel i säsongens sista match inte kommer att sätta svärta ned klubbens säsong som helhet.

- Jag vet vad mina spelare har åstadkommit. Jag vet vilka ansträngningar de har gjort. Jag kommer inte att ändra min syn efter en match, inte alls, säger Unitedtränaren.

TT-AFP-Reuters
ANNONS