Marc-Edouard Vlasic och Gustav Nyquist gratulerar Logan Couture under matchen mot Colorado.

Couture hattrick-hjälte för San Jose

Med tre mål såg Logan Couture till att San Jose har återtagit kommandot i NHL:s kvartsfinalserie mot Colorado.

|

San Jose vann matchen i Denver med 4–2 och kan tacka sin stjärncenter för segern.

- Logan Couture är en spelare för de stora matcherna. Det var många som spelade bra i kväll, men han var lysande, säger San Joses tränare Peter DeBoer på en presskonferens efter matchen.

Efter en tilltrasslad situation fick Couture tag i pucken framför Philipp Grubauer i Colorados mål, tog ett skär åt höger och kunde lägga in pucken till 1–0. Det hade då gått 15 minuter av matchen.

Coutures andra och matchens femte mål kom i tredje perioden, när han fick pucken vid sargen, åkte mot mål och från snäv vinkel placerade in 3–2. Colorado kämpade för att komma ikapp, men när Grubauer plockades av isen för en extra utespelare blev resultatet att hela slutspelets främste målgörare kunde göra sitt tredje mål för kvällen, nu i tom kasse.

- Det är för sådana här kvällar vi spelar hockey. Det är det här som gör att vi spelar 82 matcher. De här matcherna är så roliga, man spelar för det största priset av dem alla, säger Couture enligt nhl.com.

Couture hade svensk hjälp i förarbetet till alla sina mål, Gustav Nyquist stod för två assist och Melker Karlsson för en.

San Jose leder med 2–1 i matcher, serien fortsätter i Denver natten till fredag svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna

Östra konferensen:

Columbus–Boston. Columbus leder med 2–1 i matcher. Nästa match: fredag kl 01.30, svensk tid.

Carolina–New York Islanders. Carolina leder med 2–1 i matcher. Nästa match: torsdag, kl 01.00.

Västra konferensen:

Dallas–St Louis. St Louis leder med 2–1 i matcher. Nästa match, torsdag kl 03.30.

Colorado–San Jose. San Jose leder med 2–1 i matcher. Nästa match: fredag kl 04.00.