Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det är sådana ögonblick man idrottar för", säger Anna Hasselborg om att avgöra EM-finalen med sista sten.

Curlingdrama gav EM-guld: "Känns magiskt"

Anna Hasselborg fick chansen – och tog den. Med sista stenen avgjorde hon EM-finalen i curling.

EM-finalen i curling mellan Sverige och Schweiz levde ända in i sista omgången. Efter en taktisk miss från schweiziskorna fick svenska skippern Anna Hasselborg avgörandet i egna händer och chansen att säkra svenskt guld – lagets första i EM-sammanhang.

Två poäng behövdes och Hasselborg levererade. Hon drog in sista stenen i boet och saken var klar.

- Det var en fantastisk känsla. Att få dra en sådan sista sten och göra det för ett EM-guld. Det är sådana ögonblick man idrottar för, säger hon.

Schweizisk miss

Men det satte långt inne för OS-guldmedaljörerna från Pyeongchang som fick spela en tät och dramatisk final. Sten för sten, omgång för omgång följdes de båda lagen åt under finalen i Tallinn.

Det blev bara enpoängare till vardera lagen i omgångarna fram till avgörandet där svenskorna knep åt sig tvåpoängaren och vände matchen från underläge till seger, 5–4.

Jublet var stort när segern var klar. Det har varit en tuff tid för laget som varit drabbat av magsjuka under mästerskapet.

- Vi hade två personer som var borta, först Agnes (Knochenhauer) och sedan Sara (McManus), säger Anna Hasselborg.

- Jag är så extremt stolt över hur vi hanterade hela veckan.

Extremt stolt

Trots magsjukan blev svenskorna tvåa i grundserien, bland annat efter förlust just mot finalmotståndaren Schweiz,

EM-guldet kan läggas till OS-guldet i Pyeongchang i februari och VM-silvret i Kanada i mars. Kort sagt ett väldigt bra år för lag Hasselborg.

- Det känns bara helt magiskt. Vi älskar det vi gör och älskar att hålla på med curling. Vi har bara så roligt och jag är så extremt stolt, säger Anna Hasselborg.

Säsongen har bara börjat för svenskorna. Om två veckor spelas andra deltävlingen i curlingens nya World Cup i Omaha i USA. Därefter väntar storturneringar i Kanada under vintern innan det blir VM i Danmark i vår.