Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jordan Larssons "ursäktande" målgest.

Dämpat målfirande när Larsson kom hem

Jordan Larsson kom hem till Helsingborg och nätade på Olympia. Ett dämpat målfirande var inplanerat sedan tidigare.

I den 20:e minuten klippte Norrköpingsanfallaren Jordan Larsson in 1–1-kvitteringen på Olympia mot sin forna klubb Helsingborgs IF. Målgesten var modest och nästan ursäktande – två händer upp i skyn och blicken ner i gräset.

- Det var med tanke på att jag har varit här sedan jag var 16 år och det är min hemstad och jag har stor respekt för klubben, säger Larsson om målfirandet.

"Några få idioter"

Han hade på förhand bestämt sig för att inte fira ett eventuellt mål.

- Det är klart att man är glad när man gör mål, men jag visste att jag inte skulle fira. Man försökte ändå dämpa den glädjen.

Egentligen borde han ju ha all rätt att fira målet. Det var ju den 21-årige anfallaren som en novembersöndag 2016 blev attackerad av sina egna supportrar på Olympias gräs när HIF:s degradering blev ett faktum efter kvalförlusten mot Halmstad.

- Det är några få idioter – det är ju inte hela klubben. Jag fick många meddelanden från supportrar som står där uppe (ståplatsläktaren) också, som sade: "skit i de idioterna, tack för tiden i Helsingborg". De är inte en del av klubben för mig, säger anfallaren.

Vid nedflyttningen var pappa Henrik Larsson tränare för HIF. Den forna storspelaren som Andreas Granqvist känner väl efter spel tillsammans i både HIF och landslaget. Landslagskaptenen kunde leva med att Jordan Larsson nätade i premiären mot Helsingborg.

- Han är ju helsingborgare och jag känner ju hans far väldigt väl. Så i dag kan jag leva med det med tanke på att vi vann, säger Granqvist.

Ska ringa Henrik Larsson

Mittbacken var imponerad av Larsson den yngres spel.

- Han var smart, han är som sin far. Ganska lurig att möta och vet vart han ska ta vägen. Det var kul att möta honom och ännu roligare när vi vann. Jag ska nog slå Henke en signal här nu på kvällen och fråga vad han tyckte om matchen, säger Granqvist och skrattar.