Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Dahlén. Arkivbild.

Dahlén tog Timrå till direktkval

Timrå är klart för direktkval till SHL mot Karlskrona efter 4–1 och totalt 3–0 i matcher mot Leksand. Tacka Jonathan Dahlén för det. 20-åringen gjorde två mål och en assist – och var inblandad i sju av nio mål i matchserien.

44 poäng (23 mål och 21 assist) i den allsvenska grundserien innebar i snitt en poäng per match.

I den hockeyallsvenska finalserien mot Leksand har talangen Jonathan Dahlén – utlånad till Timrå från NHL-laget Vancouver – ökat produktionen ytterligare.

Han gjorde ett mål och två assist i den första matchen (4–3 efter förlängning), ett mål i den andra (2–1) – och i tisdagens tredje möte dröjde det bara drygt tre minuter innan han spelade fram Johannes Kinnvall till 1–0.

Sex minuter senare satte Dahlén själv 2–0, med en kylig backhand mellan benen på Leksands målvakt Tex Williamsson.

Williamsson räddade

Ett sargat Leksand – som redan hade Oskar Lang, Tobias Forsberg och Anton Öhman borta – fick även klara sig utan tyske succévärvningen Daniel Pietta på grund av skada. Och det märktes; efter två perioder hade Leksand bara mäktat med nio skott på mål. Hade det inte varit för Tex Williamsson hade det varit avgjort redan efter två perioder – Leksandsmålvakten räddade då både en straff från Dahlén och flera frilägen.

Men i början av tredje perioden kunde inte Williamsson rädda Leksand längre. Då pricksköt – såklart – Jonathan Dahlén 3–0.

Karlskrona nästa

En reducering av Filip Johansson gav lite nerv, men Erik Karlsson satte sedan 4–1. Leksands drömmar om en comeback till SHL är emellertid inte släckta. Laget får nu försöka besegra vinnaren i slutspelsserien i bäst av tre matcher för att därefter kunna ställas mot dalarivalen Mora i direktkval.

Timrå – senast i högstaligan 2012–2013 – inleder kvalet, i bäst av sju matcher, mot SHL-jumbon Karlskrona söndag den 25 mars. Med Jonathan Dahlén i högform.

- Jag är väldigt stolt över grabbarna, vi har gjort det bra, säger han till C More.

- Vi är trötta nu, men vi ska vila upp oss och ladda.