Rasmus Dahlin och hans Buffalo besegrade Washington.

Dahlin nätade och vann i Hagelins debut

Carl Hagelin gjorde sin första match för Washington efter att ha trejdats från Los Angeles. Men det var en svensk i det andra laget som fick lämna isen med det största leendet.

|

Rasmus Dahlin gjorde ett av målen, hans åttonde totalt för säsongen, när hans Buffalo tog en hemmaseger mot den regerande Stanley Cup-mästaren med 4–2.

Det var i den andra perioden som den svenske backtalangen satte 3–1, efter att Washingtonsstjärnan Alexander Ovetjkin reducerat tidigare i perioden.

Washington hittade ytterligare en reducering i tredje perioden – genom en annan svensk. Andre Burakovsky, med assist från Christian Djoos, satte 2–3-pucken. Även för Burakovsky var det åttonde målet för säsongen.

Sam Reinhart såg dock till att Buffalo höll undan, när hans andra och tredje mål för dagen fastställde slutresultatet 5–2.

Carl Hagelin lyckades trots allt hamna i blickfånget i sin Capitalsdebut – fast inte av poängrelaterade anledningar

Svensken, till synes omedvetet, krokade i klubban i Buffaloforwarden Jeff Skinner, vars fotled otäckt vreds om. Skinner fick halta av isen men kunde ändå senare fullfölja matchen.

Söderut i samma delstat stod Mika Zibanejad för två assist i New York Rangers 5–2-seger mot New Jersey.