Så här vill Emma Dahlström snart kunna göra igen. På måndagen ska freeskiingstjärnan åka skidor för första gången efter korsbandsskadan. Arkivbild.
Så här vill Emma Dahlström snart kunna göra igen. På måndagen ska freeskiingstjärnan åka skidor för första gången efter korsbandsskadan. Arkivbild.

Dahlström på snö efter korsbandsskadan

Ett drygt halvår efter att freeskiingstjärnan Emma Dahlström slet av korsbandet ska hon åka skidor igen.

ANNONS
|

På Instagram skriver Dahlström:

"I morgon ska jag åka skidor! Kommer säkert att ha det här uttrycket i ansiktet hela dagen", skriver hon med tillägget av en smileygubbe som ler stort och ordet "EXCITED".

Det var i en uppvisningstävling i Italien i april som Dahlström, som förra säsongen vann bigair-cupen och tog VM-silver i slopestyle, knäskadades. Hon har sedan dess rehabtränat ihärdigt för att hinna tillbaka till OS-säsongen. För ett par veckor sedan visade läkarnas tester att 24-åringens knä var redo för skidåkning igen, tidigare än normalt.

Hon anslöt till landslagslägret i Saas-Fee i Schweiz på söndagen.

- Emma ska nu åka lugnt ett par dagar, göra som skidrehab då hon arbetar med knät, bara för att komma i gång, säger Nyberg.

ANNONS

- När vi har läger i Stubai om ett par veckor blir det mer åkning.

Dahlström siktar på att ta sig till OS i Pyeongchang i februari. Nyberg tror att Dahlström ska kunna vara i tävlingsbacken, i slopestyle, strax före jul.

- Det är rimligt, om allt går som det ska och hon har tur, säger han.

Det finns även ett drömscenario – att hon ska kunna vara med i säsongspremiären i slopestyle i Stubai, Österrike, den 25–26 november.

- Det finns med i en preliminär fantasibild, med det är inte särskilt rimligt efter en korsbandsrehab, säger Nyberg.

TT
ANNONS