Dahlström vilar knät – VC-säsongen över

OS var en kamp mot klockan för korsbandsskadade Emma Dahlström. Nu väljer den svenska freeskiingåkaren att vila sitt högra knä inför X-games i Oslo i maj.

ANNONS
|

De svenska freeskiing- och snowboardåkarna hade ett totalmisslyckat OS i Pyeongchang. Slopestyleskidåkarna Jesper Tjäder och Emma Dahlström var bäst med sina elfteplatser vid vinterspelen i Sydkorea.

När slopestylevärldscupen startar om i Silvaplana, Schweiz, den här veckan är 25-åriga Dahlström inte med i startfältet. Torsbyåkaren, som slet av korsbandet i höger knä i april, gick en kamp mot klockan inför OS som var säsongens stora mål.

"Vill vila ordentligt"

Nu väljer Dahlström – som även kör big air – att vila knät. Troligtvis hela vägen fram till stortävlingen Nine Queens i Sölden, Österrike, i april eller X-games i Oslo i maj.

- Hon känner att hon vill vila knät ordentligt nu och återfå full styrka. Jag tror att hon kommer att ta några veckor av nu. Världscupsäsongen skulle jag nog med största sannolikhet säga att hon har avslutat, säger Stefan Karlsson, sportchef för freeskiinglandslaget.

ANNONS

TT: Men X-games är möjligt?

- Ja, det har hon som målsättning att köra.

Inget damkval

På grund av dåligt väder och snö försköts fredagens kvaltävlingar i Silvaplana. Herrarna hann köra – Jesper Tjäder och Oliwer Magnusson kvalificerade sig för lördagens final – men damernas kval fick ställas in.

För damerna, med bland andra Jennie-Lee Burmansson, väntar troligen en kombinerad kval- och finaltävling på lördagen. Slopestylevärldscupen avslutas i Seiseralm, Italien, om två veckor.

TT
ANNONS