Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Göteborgs Vajebah Sakor (vänster) jagades av Dalkurds Kebba Ceesay och Simon Strand i det allsvenska mötet på Gavlevallen.

Dalkurd tappade segern i 90:e

Dalkurd lämnade jumboplatsen i fotbollsallsvenskan efter 1–1 hemma mot IFK Göteborg på Gavlevallen i Gävle. Men det var ändå stor besvikelse i laget då de tre poängen blev till en i den 90:e matchminuten.

Då kvitterade "Blåvitts" målfarlige anfallare Giorgij Charaisjvili på straff sedan Dalkurdförsvararen Alex De John fått ett inspel från Amin Affane på armen i eget straffområde. Charaisjvili var säker från elva meter och dundrade dit sitt femte mål för säsongen.

- Vi blir alldeles för passiva i inledningen av andra halvlek. Att tappa så sent känns bittert, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl.

I första halvlek hade försvararen Simon Strand gjort sitt första allsvenska mål till 1–0 för Dalkurd i den 32:a matchminuten. En ledning som alltså tappades först i slutet.

Det oavgjorda resultatet innebar att Dalkurd passerade Trelleborg i tabellen, från 16:e till 15:e plats. IFK Göteborg är kvar på elfte plats efter att Örebro passerat under lördagen.