Gif Sundsvalls Marcus Danielsson jublar efter 2–2-kvitteringen borta mot Jönköpings Södra.
Gif Sundsvalls Marcus Danielsson jublar efter 2–2-kvitteringen borta mot Jönköpings Södra.

Danielsson: "Fem grymt viktiga matcher"

Den oavgjorda matchen på Stadsparksvallen behagade bara ett lag: Gif Sundsvall. Med 2–2 mot Jönköpings Södra behåller klubben greppet om fortsatt allsvenskt spel.

ANNONS
|

Mötet var inne på tilläggstid när Marcus Danielsson skickade in en lång boll i Jönköpings straffområde. Sebastian Rajalakso sparkade i luften men när André Calisir kom in sent i situationen och slog ihop med motståndaren fick Gif Sundsvall chansen att kvittera på straff.

Fram klev Danielsson, skickade in 2–2 och säkrade en viktig poäng i kampen om att sluta på rätt sida av tabellens kvalstreck.

- Det var ingen fara alls. Jag gjorde det i slutet mot Östersund för ett par omgångar sedan. Det var inte nervöst, jag vara bara fokuserad på vad jag skulle göra, sade han till Cmore.

ANNONS

- Vi får vara nöjda med resultatet. Andra halvlek var väldigt dålig från vår sida. Jönköping spelade ut oss fullständigt. Vi hade tur att vi fick med oss en poäng, vi får vara glada för det och jobba vidare i sista matcherna.

"Viktig poäng"

Med poängen är Gif Sundsvall fortfarande på säker mark och har tre poäng ner till jagande Jönköping.

- Det var en viktig poäng i dag, och nu gäller det för oss att samla kraft till Djurgården nästa helg. Vi har ett tufft schema...

Med knappt en kvart kvar av mötet såg Jönköping ut att skapa en än mer spännande streckstrid. Inhopparen Stian Aasmundsens frisparkspärla gav hemmalaget 2–1 och då handlade dramatiken kring kvalplatsen bara om målskillnad.

"Jäkligt besviken"

Men på tilläggstid skickade sedan Marcus Danielsson in kvitteringen och såg till att Sundsvall fortfarande har kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt i egna händer.

ANNONS

- Det skulle ha varit segermålet. Jag är jäkligt besviken över att vi tappade två poäng till som vi skulle ha haft med oss, sade Jönköpings Aasmundsen till Cmore.

TT
Fakta: Återstående matcher

Gif Sundsvall

Djurgården (hemma) den 1 oktober.

Elfsborg (borta) den 15 oktober.

IFK Norrköping (h) den 22 oktober.

Hammarby (h) den 29 oktober.

IFK Göteborg (b) den 5 november.

Jönköpings Södra

AFC Eskilstuna (b) den 30 september.

AIK (b) den 15 oktober.

Kalmar FF (h) den 23 oktober.

Djurgården (b) den 29 oktober.

Östersund (h) den 5 november.

ANNONS