Frankrikes storstjärna Nikola Karabatic (i vitt) kunde inte stoppa den danske giganten Mikkel Hansen (i rött) i VM-semifinalen.

Danmark möter Norge i VM-finalen

I sin 200:e handbollslandskamp gjorde Mikkel Hansen tolv mål och såg till att Danmark krossade världsmästarna Frankrike i VM-semifinalen med 38–30.

|

I finalen väntar Norge som besegrade VM-arrangören Tyskland med 31–25.

Hansen var Danmarks härförare, gjorde flest mål i matchen och låg bakom många fler.

- Den här matchen ligger högt på min lista av bästa landskamperna, i alla fall topp-5. Vi spelade på en extremt hög nivå i 60 minuter. Det är inte många som gör 38 mål på Frankrike.

Danmark gick obesegrad genom de två gruppspelen som laget spelade hemma i Danmark. Många danska supportrar följde med till semifinalen i Hamburg och fick se en utklassning från start till mål i matchen. Redan efter en kvart ledde Danmark med 9–5 och i halvtid hade man sex mål upp, 21–15. I mitten av andra halvlek var ledningen tio mål.

Frankrike kunde hyfsa till siffrorna något på slutet.

För Danmark väntar nu en helskandinavisk final mot Norge.

- Det blir en stor upplevelse, något man drömt om som barn, säger Mikkel Hansen.

Handbolls-VM får en ny världsmästare på söndag. Danmark har spelat två VM-finaler tidigare, men aldrig vunnit. Norge har varit i en final, det var för två år sedan då Frankrike tog sitt fjärde VM-guld i de fem senaste mästerskapen.