De är hetaste nyförvärven i SHL

En defensiv jätte, en skyttekung, en NHL-spelare i sina bästa år och en SM-guldskytt. Det är några av de meriterade nyförvärv som den nya SHL-säsongen – nedsläpp i eftermiddag – bjuder på. TT rankar sommarens hetaste värvningar.

ANNONS
|

1) Erik Gustafsson, back, 29 år, Luleå.

Värvad från: Neftechimik Nizjnekamsk, KHL.

VM-guldvinnare 2013, 100 NHL-matcher (grundserie och slutspel), OS-spelare i februari och i sina bästa år. Luleå har gjort ett riktigt kap i den spel- och skridskoskicklige backen som gör debut i SHL.

2) Jacob Josefson, forward, 27, Djurgården.

Värvad från: Buffalo, NHL.

Efter åtta säsonger och drygt 300 NHL-matcher återvänder den spelskicklige centern till Djurgården. NHL-karriären blev inte riktigt som den var tänkt för Josefson på grund av skador och defensiva roller. Brinner av iver att föra sitt hjärtas klubb till SM-guld.

3) Niklas Svedberg, målvakt, 29, Timrå.

ANNONS

Värvad från: Minnesota, NHL/Iowa, AHL.

Kan bli den enskilt viktigaste spelaren i SHL. Att få in en så högklassig målvakt hos en nykomling gör att chanserna till nytt SHL-kontrakt ökar markant. SM-guldmålvakt med Brynäs 2012, andremålvakt i NHL 14–15, kommer från spel i AHL i fjol.

4) Dick Axelsson, f, 31, Djurgården.

Värvad från: Färjestad.

En artist det skiner om när allt stämmer, då är Axelsson seriens mest sevärda spelare. Gjorde sin mål- och poängmässigt bästa SHL-säsong i fjol med 21 mål och 45 poäng.

5) Jonas Ahnelöv, b, 30, Rögle.

Värvad från: Avangard Omsk, KHL.

Sen klassvärvning som kan lyfta Rögle ordentligt. Stor och rejäl back som är en defensiv klippa. OS-spelare i våras där en hjärnskakning satte punkt för säsongen.

6) Simon Önerud, f, 30, HV71.

Värvad från: Sibir Novosibirsk, KHL.

Sköt guldmålet 2017 och utsågs till slutspelets bäste spelare då, nu tillbaka efter en misslyckad säsong i KHL. Ledartyp som gör sina medspelare bättre, stor, tuff och svårstoppad.

7) Broc Little, f, 30, Linköping.

Värvad från: Davos, NLA.

Den hypersnabbe och produktive amerikanen är tillbaka efter en säsong i Schweiz. Skyttekung i SHL 2015 och poängligatvåa 2017. OS-spelare i vintras.

8) Aaron Palushaj, f, 29, Örebro.

Värvad från: Brynäs.

ANNONS

Rörde upp känslorna i somras när han oväntat – åtminstone från Brynäshåll – skrev på för Örebro. Poängkung i Gävlelaget i fjol, sjua i SHL:s poängliga, och nu en viktig pjäs hos serierivalen.

9) Niclas Burström, b, 27, Växjö.

Värvad från: Jugra Chantij-Mansijsk, KHL.

Prestigevärvning av Växjö som snodde Burström framför näsan på hans förra klubb, SM-finalrivalen Skellefteå. Utsedd till SHL:s bäste back 2016 och tvåfaldig SM-guldvinnare.

10) Nicklas Danielsson, f, 33, Brynäs.

Värvad från: Lausanne, NLA.

Snabb och vass forward som tillbringat de senaste sex åren utomlands, mestadels i Schweiz. Frågetecken kring hur han står sig numera, har tappat sin landslagsplats – VM-guld 2013 – men öste in 25 mål och 50 poäng förra säsongen.

TT
ANNONS