Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Jansson, till vänster, gjorde A-landslagsdebut mot Finland.

Debutanten Jansson: "Stort och hedrande"

Fotbollssagan Robin Jansson fortsätter att skriva nya kapitel. Nu har mittbacken debuterat i A-landslaget.

"Som hämtat ur Buster eller Rekordmagasinet", hette det tidigare. Och det är svårt att säga emot en liknande beskrivning när det handlar om Robin Janssons fotbollskarriär.

För bara några år sedan spelade han i division 5, och för ett år sedan hette klubblaget alltjämt Oddevold i division 1.

Nu, när vi skriver januari 2019, har Jansson tagit klivet till AIK där han vunnit SM-guld – och nu har han alltså även dragit på sig den blågula landslagströjan.

- Det var stort och hedrande att göra landslagsdebut. Man hade givetvis hoppats på ett bättre resultat, men nu är debuten gjord och det är bara att blicka framåt och fortsätta att försöka utvecklas, säger han.

Nervösa debutanter

Förbundskapten Janne Andersson sade efteråt att många av debutanterna – sex stycken i startelvan – var nervösa. Men inte Robin Jansson.

- Nej, det var inte jättefarligt. Man var väl lite tillbakadragen i början, men det släppte ju längre tiden gick, säger han och fortsätter:

- Vi gjorde en förstahalvlek som inte var bra, men vi växlar upp i andra halvlek och spelar stundtals mycket bra. Vi kommer till många bra målchanser. Synd att vi inte får in bollen, men de åker in nästa gång.

"Rätt nöjd"

Om A-landslagsmiljön var ny hade Robin Jansson ett välbekant ansikte närmast jämte sig i mittlåset: förre AIK-lagkompisen Alexander Milosevic.

- "Alex" är stabil, han hjälper en mycket på planen. För min del var det väldigt kul att få göra debut och att få göra det bredvid en god vän som Milosevic.

TT: Tycker du att du visade upp dig från din bästa sida?

- På det stora hela är jag rätt nöjd. Det är alltid små detaljer som man vill göra bättre, som inte riktigt satt. Det var någon passning, men det är tidigt på säsongen.