Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tarik Elyounoussi jublar över AIK:s andra mål borta mot Östersund.

Decimerat AIK vann – en seger från SM-guld

På söndag kan AIK säkra guldet. Trots spel med en man mindre hela matchen borta mot Östersund vann laget med 2–1 och har åter fyra poäng ner till jagande Norrköping.

Enoch Kofi Adu satte dobbarna i Rewan Amins lår. Men framför allt satte han sitt guldjagade AIK i en prekär situation.

Men varken numerärt underläge, guldpressen som hänger över laget eller den bitande kylan kunde få serieledarna ur balans. 

Nu talar mycket för guld till Solna. Kanske redan på söndag. 

-  Vi har ett jäkligt bra läge. Vi ska vinna den viktiga matchen mot Sundsvall. Just nu är vi glada över den här segern, så får vi fokusera på det från i morgon, menar Olsson.

För seger blev det, trots en man mindre nästan från start. Och målen som kom var signerade Olsson. 

Nickade in ledningsmålet

Olssons friläge gav visserligen knappt ett avslut men på hörnan efteråt gav han bollen till Panajotis Dimitriadis som retfullt placerade in ledningsmålet med huvudet. 

Bara minuter senare satte Olsson igång anfallet igen, hittade in till Henok Goitom som sköt och på returen var Tarik Elyounoussi påpassligt framme. 

En av säsongens giganter visade åter mod och kreativitet – trots det pressade läget.

"Måste ta tillfället i akt"

-  Man måste ta tillfället i akt ändå. Det gäller att försöka vara smart. Några lägen kommer vi få trots tio man, det vet vi om. Så det var bara att passa på, det ger bra energi till laget och även motståndarna kan känna att de inte kan ge bort något, säger Olsson. 

Den enda som kunde överlista Oscar Linnér var Per Karlsson som ställde målvakten med sin nick hemåt, vilket gav 1–2 och lite nerv sista tio minuterna. 

Men precis som säsongen i stort klev laget fram och stod upp för varandra och höll ihop det. 

Marginalerna var dock på svartgul sida, signifikant för ett mästarlag. 

Och Rikard Norling summerade det som bara Rikard Norling kan.

-  Det är bara att ta av sig hatten… och överrocken också. Ställa sig naken framför laget, så imponerad är jag. Det är hjärta och själ och en massa klokskap, det stärker oss ytterligare. 

Norling samlade laget efteråt och hyllade dem.

-  Det var mycket känslor, så det gäller att passa på efter en sån här match. Jag kände redan när vi fick röda kortet att vi skulle reda upp det.