Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelen Janogy hyllades rejält av lagkamraterna efter succéinhoppet mot Chile.

"Det är bara krut i den tjejen"

"Wow, riktigt imponerande." "Det är bara krut i den tjejen." Lovorden från medspelarna haglade efter Madelen Janogys succéinhopp i VM-premiären.

Madelen Janogy kom in och avgjorde på tilläggstid i genrepet mot Sydkorea med sitt första landslagsmål.

I VM-premiären mot Chile kom Piteåstjärnan in igen – och stal på nytt showen med ett drömmål.

VM-jokern, som debuterade i landslaget så sent som i januari, hyllades stort av lagkamraterna efter succén.

- Det går inte att göra en mer perfekt VM-debut än den hon gör. Och på det sättet, hon tar för sig, behåller bollen och gör dessutom ett otroligt viktigt 2–0-mål. Wow, riktigt imponerande, säger Hanna Glas.

"Ett klassmål"

Nilla Fischer var också imponerad:

- Ett klassmål, definitivt. Det var härligt att se att alla som kom in tog för sig. Och målet, jag står rakt bakifrån och ser, det är ett fantastiskt mål.

- Hon är ju grym. Det är bara krut i den tjejen. Att hon kommer in och har ingen nervositet, bara kör och visar hur jäkla bra hon är, berömmer Fridolina Rolfö.

Janogy säger själv att hon inte var nervös, bara taggad – och det syntes att hon spelade med stort självförtroende när hon tog sig förbi flera chilenska försvarare innan hon säkert sköt bollen i mål.

"Härligt att se"

- Helt underbart. Det är härligt att se den respektlöshet hon har, hon bara går in och kör. Tar sig an två, tre spelare och trycker dit den mot en av världens bästa målvakter, säger Hedvig Lindahl.

Lagkaptenen Caroline Seger pratade om hur viktigt det är att ha spelare som gör skillnad när de kommer in. Det vill säga: spelare som Janogy.

- Och det är ju ett jättefint mål igen. Coolt. Det är precis de spelarna vi behöver, vi behöver liksom inte elva spelare utan vi behöver 23 spelare som kan påverka och förändra en matchbild, säger Seger.