Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

När Filip Forsberg drar på sig Nashvilletröjan för ännu en säsong så gör han det med Stanley Cup-bucklan i siktet.

"Det svåraste priset i världen att vinna"

Stanley Cup-misslyckandet sved och VM-guldet kallar han "ett fantastiskt tröstpris". Den här säsongen vill Filip Forsberg gå hela vägen med Nashville.

Grundserien 2017–2018 gick till historien som Nashvilles främsta genom tiderna. Med 117 poäng vann laget Presidents Trophy (NHL:s grundserie) för första gången.

Med andra ord bådade mångt och mycket för att det fanns möjlighet att revanschera sig från finalförlusten mot Pittsburgh som avslutade säsongen innan.

Samtidigt är en grundserie och ett Stanley Cup-slutspel två vitt skilda saker – och pokaljakten var över redan i slutspelets andra runda.

- Vi mötte ett väldigt bra Winnipeg som gjorde det väldigt svårt för oss. Över sju matcher kunde det ha gått åt vilket håll som helst och de var starkast i den sista matchen, säger Filip Forsberg.

TT: Vad var det som fattades?

- Kanske att vara lite bättre när det gäller. Jag tycker vi bjöd upp till match men det räckte inte riktigt hela vägen.

”Alla känner samma”

VM-guldet med Tre Kronor var ett, som Forsberg själv uttrycker det, ”fantastiskt tröstpris”, efter en NHL-säsong som slutade i besvikelse.

Med tanke på att det redan starka ishockeymanskapet i countrymusikens hemstad i stort sett har fått vara oförändrat inför stundande säsong så finns ingen annan målsättning än att ta hem Stanley Cup för Forsberg.

Och han är uppenbarligen inte ensam om att tro på det om man ser på kontraktsförlängningarna som gjorts (Ryan Ellis i somras till exempel).

- Det är fantastiskt kul att så många vill vara med på den här resan och bygga det här. Det är ett kvitto på att vi har något riktigt bra på gång.

Han själv har spelat fyra hela säsonger och har ett kontrakt över fyra till.

- Bara för egen del kände jag när kontraktet var uppe att jag vill vara kvar så länge jag kan här. Sedan verkar det som att alla känner samma. Det är jäkligt kul, säger han inför veckans NHL-premiär.

”Svåraste priset”

Trogna – men ännu titellösa. Filip Forsberg och hans lagkamrater är på så sätt i en sits som många andra världsstjärnor i världens största ishockeyliga sitter eller suttit i. I våras bröt Nicklas Bäckström och Aleksander Ovetjkin i Washington en decennielång väntan på att få lyfta Stanley Cup.

De fick vänta länge.

TT: Finns det ändå en oro att väntan kan bli lång?

- Oro vet jag inte. Men samtidigt kan man inte ta något för givet. Det är det svåraste priset i världen att vinna och det finns så många bra lag. 15 lag med möjlighet att vinna innan säsongen börjar och då är det dessutom några fler som går bättre än väntat. Så det blir jättetufft, säger Forsberg.

- Men vi är absolut ett lag som ska vara där och slåss.