Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Grigor Dimitrov vann nykomlingsfinalen mot David Goffin i London.

Dimitrov vann ATP-slutspelet

Grigor Dimitrov kan titulera sig ATP-slutspelsmästare efter att ha besegrat David Goffin med 7–5, 4–6, 6–3.

Redan på förhand stod det klart att ATP-slutspelet skulle få en ny titelhållare. Finalisterna var nykomlingar i den säsongsavslutande turneringen i London. En seger skulle, för båda spelarna, innebära karriärens största titel.

Grigor Dimitrov hade gått obesegrad fram till finalen. I gruppspelet vann bulgaren mot David Goffin med förkrossande 6–0, 6–2. Men finalen blev betydligt jämnare.

Svängig tillställning

Första set pågick i en timme, sista game i nästan tio minuter, och bulgaren vann på femte setbollen, 7–5.

Men Goffin repade mod och vann andra set med 6–4. Belgaren som på vägen fram till final slog en knäskadad Rafael Nadal i öppningsmatchen och Roger Federer i semifinalen.

Till slut var detta dock Grigor Dimitrovs afton.

Med 5–3-ledning i tredje set spelade bulgaren till sig två matchbollar. Den första brändes. Den andra såg ut att ha bränts men Goffin sliceade bollen i nät i öppet läge.

Därmed var Dimitrovs främsta framgång i karriären säkrad.

- Det har varit två fantastiska veckor för mig. Det är en sådan ära att få spela här och den här veckan har varit en av de bästa jag haft, sade Dimitrov efter sin största skalp i tenniskarriären.

- Jag har slut på ord. Mitt team och min familj har varit otroliga.

"Speciell vecka"

Segern skickar upp Dimitrov på en tredje plats bakom Rafael Nadal och Roger Federer på världsrankingen.

David Goffin hade trots förlusten all anledning att vara stolt över sin prestation i London. Genom att besegra både en skadad Nadal i gruppspelet och Roger Federer i semifinalen blev han den första spelaren sedan 2015 att besegra båda tennisfantomerna i samma turnering.

- Det har varit en speciell vecka för mig. En vecka med mycket känslor och mycket slit. Nu är jag väldigt trött men det har varit fantastiskt, sade belgaren efter finalförlusten.