Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Disco Volante glänste i Neapel

Disco Volante presterade karriärens två bästa insatser i italienska storloppet Gran Premio Lotteria i Neapel. Han vann försöket väldigt enkelt men räckte inte till mot franske Bell Avis i finalen.

Melander såg det spännande loppet hemma i Enköping. Han fick se Björn Goop köra till spets i försöket och Disco Volante var ohotad över upploppet. Segertiden var 1.11,9 och det var fyra längder ner till resten.

I finalen visade Disco Volante samma explosivitet i starten och satt i spets på bara ett par steg. Hemmahoppet och försöksvinnaren Vitruvio kom upp utvändigt om Goop men pressade inte upp farten nämnvärt. Bakom fick Bell Avis ett perfekt lopp som tvåa i andraspår och Jean-Michel Bazire kunde vänta med attacken till sista kurvan.

- Det var inte så mycket att göra åt vinnaren, han var bättre. Men Disco är ju helt grön i sådana här sammanhang. Man måste också tänka på att han har den långa resan till Neapel i benen, sade Stefan Melander.

Andrapriset var värt en dryg miljon kronor. Solvallas Anders Malmrot var på plats på San Agnano-banan och han lär bjuda in Disco Volante inom kort till Elitloppet om en knapp månad.