Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Novak Djokovic under galan i Monaco.

Djokovic: "Funderade på att lämna tennisen"

Novak Djokovic vann nyligen Australian open för sjunde gången – fler än någon annan tennisspelare i historien. Men när serben utsågs till årets bäste idrottare på en gala i Monaco avslöjade Djokovic att han var nära att lägga av efter ett skadefyllt 2017.

Novak Djokovic är i sitt livs tennisform och fick Laureus awards – priset till världens bästa idrottare 2018 – på en gala i Monaco på måndagskvällen. Men under galan erkände Djokovic att han 2017 funderade på att lägga ner karriären.

- Jag var inte i balans i livet vid den tidpunkten och ja, jag funderade på att lämna tennisen. Det tog mig flera månader att hitta ett syfte och en mening igen, sade han.

Serben fick stora delar av säsongen 2017 förstörd då han brottades med en strulande armbåge. Under sitt tacktal passade Djokovic även på att tacka sin fru, som varit viktig för honom under den svåra tiden.

- Ditt stöd har varit oerhört viktigt för mig i de stunder då jag ifrågasatte allting.

I januari vann serben Australian Open för sjunde gången vilket är bäst i turneringens historia. Segern innebär dessutom att Djokovic under karriären samlat på sig 15 grand slam-titlar. Och att han lyckats ta sig tillbaka till toppen av karriären efter skadan förvånade även hans före detta tränare Boris Becker.

- Att han kunde återuppväcka sig själv sådär var oväntat men han har en vinnares mentalitet, säger Becker till brittiska The Independent.

Djokovic vann priset före bland andra den franske fotbollsspelaren Kylian Mbappé, formel 1-föraren Lewis Hamilton och NBA-stjärnan Lebron James.

På damsidan gick Laureus awards till den amerikanska gymnasten Simone Biles.