Djurgården borta efter Olssons självmål

Djurgården försökte in i det sista ta sig vidare till tredje kvalomgången till Europa League. Men trots förlängning borta mot ukrainska Mariupol blev det respass. Mariupol vann matchen i Odessa med 2–1 och gick vidare med totalt 3–2 i dubbelmötet.

|

Djurgården hade det bästa läget av de svenska lagen att ta sig vidare i kvalet till Europa League efter 1–1 hemma mot ukrainska Mariupol. Det enda som behövdes var en bortavinst med ett mål eller oavgjort 2–2.

Drömmen levde i 64:a minuter. Men då sköt Oleksander Pichaljonok ett skott som tog på Jonas Olssons höft och styrdes in vid stolpen. Det innebar att Djurgården måste få in ett mål för förlängning och två för seger.

Väckte drömmen

Med en kvart kvar väcktes drömmen till liv igen när Aliou Badji visade reaktionssnabbhet och finess. Bollen for som en flipperkula mellan djurgårdarna i Mariupols straffområde och när den for förbi Badji slängde han upp högerfoten och klackade bollen förbi sin försvarare och målvakten.

Det var fjärde matchen i rad som Badji gjorde mål. Båda lagen försökte få till ett segermål men vid full tid var det 1–1 och 2–2 sammanlagt vilket innebar förlängning.

På en frispark efter fem minuter släppte Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson en retur och Jonas Olsson tvingades riva ner en Mariupolspelare. Gult kort och straff. Och den satte Rustin Fomin iskallt i mål.

Jagade mål

I slutminuten av första förlängningskvarten var Jonas Olsson nära att revanschera sig då Badjis nick tog i stolproten. På returen var Olsson framme men hans skott tog i ändan på Mariupols liggande målvakt Rustam Chudzjamov. Trots en intensiv Djurgårdspress på slutet som gav ett par hörnor så blev det inga mål och stockholmarnas Europadrömmar dog.