Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar vann borta mot Djurgården efter två mål av Erton Fejzullahu.

Djurgården buades ut efter ny förlust

0–2 mot Kalmar. Då buades Djurgården ut av hemmafansen.

Djurgården har inte vunnit i allsvenskan sedan Häcken hemmabesegrades den 22 juli. Efter det har det gått tyngre.

Först blev det uttåg ur Europa League-kvalspelet och sedan åkte man på en redig lavett borta mot Häcken, 0–5 i förra omgången.

Chans till revansch hemma mot Kalmar. Knappast, olyckan fortsätter att grina blåränderna i ansiktet.

Den tidigare Djurgården-spelaren Erton Fejzullahu såg till att sänka sitt gamla lag med matchens två mål.

Efter matchen tog Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel på sig förlusten.

- Jag får ta på mig det mesta. Det är jag som är ledare, det är jag som ska ha en matchplan som håller, det är jag som ska motivera killarna. Jag tar på mig det här, säger han till C More.

"Varit utspelade"

Det var en första halvlek där det var bortalaget som styrde och ställde och stod för underhållningen. Då skulle också Fejzullahus ledningsmål komma. Han var skoningslös när han sög ner bollen i straffområdet och sedan distinkt stänkte dit 1–0, med hjälp av stolpen.

- Vi har varit utspelade, säger Jonas Olsson i halvtid till C More.

Han var också frustrerad över bredden i truppen.

- Det är svårt när man har en forward och en ytterback i hela truppen och vi har sex mittbackar och yttrar, det finns ingen balans. Men vi har också vårt ansvar, vi har vad vi har. Vi ska självklart göra det mycket bättre än så här.

Inget att sätta emot

Djurgården inledde piggare i andra halvlek och inhopparen Jonathan Ring hade en fin chans. Det var ett högst tillfälligt trendbrott. Sedan började bortalaget ta över igen och Fejzullahu utökade på nick. Djurgården hade väldigt lite, om knappt något, att sätta emot utan en ny förlust var ett faktum och buropen ekade från besvikna hemmafans efter slutsignalen.

- Det är mycket självförtroende, det är mycket som inte är där just nu och det är min uppgift att se till det finns, säger Melkemichel.

Förlusten betyder att Djurgården tappar mark i tabellen och en Europaplats börjar rinna laget ur händerna. Laget är nere på sjunde plats.