Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aliou Badji stod för förarbetet till matchens enda mål i Djurgårdens 1–0-seger mot Kalmar.

Djurgården hetast i varmt Kalmar

Över 30 grader i skuggan, gassande sol över hela spelplanen. Det var inte upplaget för någon tempofylld fotboll. Men det struntade Djurgården i, trampade gasen i botten och tog tre poäng. 

När matchen startade kröp temperaturen upp mot och över 30 grader i skuggan. I stort sett hela spelplanen var dock i solen och där var temperaturen betydligt högre än 30. 

- Vi pratade om värmen innan matchen. Att det var viktigt att försöka vila med bollen och inte bara dra iväg. När det är så här varmt måste man tänka lite extra, sade Özcan Melkemichel.

Hiskeligt tempo

Men att de skulle ha någon respekt för hettan märktes inte. Djurgården satte upp ett hiskeligt tempo redan från första minuten. 

- Jag är väldigt nöjd med inledningen. Vi gör ett tidigt ledningsmål och Dzenis (Kozica) har ett friläge som vi tyvärr inte gör mål på. Sedan tycker jag att vi kontrollerar det fram till det är en kvart kvar av första, då faller vi tillbaka lite. 

Lyfte laget

Men även om det inte var samma offensiva Djurgården i slutet av första var det inte ett Kalmar som hade vad som krävdes för att hota Djurgården. 

- I halvtid säger vi att vi måste lyfta laget, det går inte att ligga så lågt som vi gjorde. 

Spelarna lyssnade och började andra halvlek som första. Full fart framåt och under de första tio minuterna hade Djurgården fyra klara chanser. Närmst att göra mål var Aliou Badji, en nick som hade överlistat vilken målvakt som helst. Men Lucas Hägg Johansson stod för en räddning av den högre skolan. 

- Klart att det är lite frustrerande när vi har chanserna men inte lyckas punktera matchen. 

Mot slutet så lyfte Kalmar allt det hade, mittbacken Viktor Elm lyftes upp på topp och Rasmus Elm spelade sina första minuter sedan tredje omgången. 

Oense tränare

Det blev många fasta situationer, och vid framför allt en ropade Kalmar på straff. 

- Det är fasthållningar och tröjdragningar i varje situation, det är synd att domaren inte gör något åt det, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand. 

- Det är ju tröjdragningar i precis varje situation, menade Özcan Melkemichel.

- Fast ni får ju alltid domarna med er, tyckte Bergstrand.

- Va? Vi får ju aldrig domarna med oss, kontrade Melkermichel.

- Aha, jag har väl sett fel matcher i så fall…

Två inte helt överens tränare. Men Kalmar kunde inte utnyttja sina fasta situationer och Djurgården vann med 1–0.