Två assist i comebacken av Andreas Engqvist. Då vann Djurgården igen.
Två assist i comebacken av Andreas Engqvist. Då vann Djurgården igen.

Djurgården vinnare med Engqvist tillbaka

Med centerprofilen Andreas Engqvist tillbaka blev serietrean Djurgården ett vinnarlag i SHL igen. Engqvist stod för två assist i comebacken när HV71 besegrades på bortaplan med 4–1.

ANNONS
|

Engqvist gjorde sin första match efter att ha skadat knäet i slutet av oktober.

Under de fem matcher som nyckelcentern varit borta hade hans lag förlorat tre gånger – varav de två senaste matcherna.

- Det betyder jäkligt mycket att han är tillbaka, han är vår viktigaste spelare tillsammans med (Marcus) Högström och (Adam Reideborn), sade tränaren Robert Ohlsson.

Reideborn tillhörde också matchhjältarna då han tog 43 av 44 skott och cementerade sin förstaplats i målvaktsligan i SHL.

ANNONS

Engqvist gjorde avtryck nästan direkt. Han skapade ett par farligheter innan han i numerärt överläge serverade Markus Ljungh till 1–1-kvitteringen – Djurgårdens blott femte mål i spelformen denna säsong – efter drygt åtta minuter av första perioden.

Finurlig backhand

Sedan låg han bakom ett drömmål där Patrik Lundh till slut kunde sätta 3–1 i öppen kasse i början av andra perioden. Där snurrade Engqvist & Co upp hemmaförsvaret totalt. Med en finurlig backhand passade Engqvist pucken till Gustav Possler – som ersatte en sjuk René Bourque i förstakedjan – som i sin tur serverade Patrik Lundh öppet mål.

- Jag trodde han spelade till mig först, så jag undrade vad han höll på med, men så såg jag att Lundh var helt fri, sade Engqvist med ett skratt.

Däremellan hade vasse junioren Axel Jonsson-Fjällby styrt in sitt första av två mål för kvällen. Det andra satte han i tom kasse med 31 sekunder kvar att spela.

Hoppas på ny chans

Andreas Engqvist har varit glödhet i sin återkomst till Djurgården efter sju säsonger utomlands och fortsatte på den inslagna vägen i sin comeback.

ANNONS

På grund av skadan missade han chansen att få spela sig in i en svensk OS-trupp då han fick lämna återbud till Karjalaturneringen. Men som han såg ut i sin återkomst kommer en ny chans om några veckor i Channel One Cup i Moskva.

- Jag hoppas på det, det kändes bra i matchen. Jag har kunnat köra på bra i gymmet och på is den senaste tiden, sade han.

För regerande mästarlaget HV71 fortsatte motigheterna. Laget har förlorat två raka matcher, båda på hemmaplan, och har 2–10 i målskillnad. Laget trillade ned under kvartsfinalstrecket.

- I dag var ändå ett fall framåt jämfört med Linköpingsmatchen (1–6). Vi skapade massor av chanser och fortsätter vi så kommer utdelningen, sade tränaren Johan Lindbom.

TT
ANNONS