Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson deppar. Arkivbild.
Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson deppar. Arkivbild.

Djurgårdens mardröm i december: "Besviken"

Djurgården har inte tagit någon trepoängare på hela december. Borta mot Rögle sänktes det formsvaga huvudstadslaget av stockholmaren Leon Bristedts två mål i 1–2-förlusten efter förlängning.

ANNONS
|

SM-guldaspirerande Djurgården har bara spelat in sex av 21 möjliga poäng under december månads spel i SHL-ishockeyn och tappat mark på topplagen. I bortamötet med tabellelvan Rögle kom Stockholmslagets femte förlust på de sju senaste matcherna.

Ängelholmslagets Leon Bristedt, uppvuxen i Vaxholm utanför Stockholm, sänkte Djurgården med sitt 1–0-mål 12.29 in i andra perioden, och 2–1-mål 1.09 in i förlängningen.

- Väldigt kul att göra det inför våra fantastiska fans. Vi har höga mål den här säsongen, publiken känner det och hela staden känner det. Jobbar man hårt och nöter kommer utdelningen, säger 23-årige Bristedt till C More.

ANNONS

Henrik Eriksson kvitterade för Djurgården, 6.18 in i tredje perioden. Men närmare än så kom alltså inte tabellåttan, som inte tagit tre poäng sedan 4–1-segern hemma mot Örebro den 24 november.

- Jag är besviken på att vi förlorar. Tycker vi ändå gör en bra bortamatch här och förtjänar ett bättre resultat, säger Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson till C More.

TT

Fakta: Djurgårdens matcher i december

28 december: 1–2 efter förlängning mot Rögle (borta)

26 december: 0–2 mot HV71 (hemma)

21 december: 2–3 efter straffläggning mot Mora (b)

19 december: 3–2 efter förlängning mot HV71 (h)

8 december: 1–4 mot Luleå (b)

6 december: 3–2 efter förlängning mot Skellefteå (h)

1 december: 2–3 mot Färjestad (h)

ANNONS