Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdsjubel. Arkivbild.

Djurgårdens rivstart gav tre poäng

En period räckte för Djurgården. Fyra mål i inledningsakten borta mot Timrå lade grunden till 6–3-segern.

Det går fort i hockey, brukar man säga. Klyschan må vara såväl uttjatad som fånig – men när Djurgården besegrade Timrå med klara 6–3 på bortais var den i högsta grad relevant.

Mål i debuten

För gästerna från Stockholm trampade gasen i botten från första pucksläpp och när matchuret visade att tio minuter var spelade stod det 2–0 på resultattavlan. Timrå fick in en snabb reducering, men innan första perioden var slut hade Djurgården mer eller mindre avgjort matchen via ytterligare två fullträffar.

Det finländska nyförvärvet Petteri Wirtanen debuterade för Djurgården och svarade för det viktiga 2–0-målet.

- Det är en bra känsla (att få göra mål). Men viktigast är det för laget. Vi fick den starten vi verkligen ville ha, säger han till C More.

Rutinerade Wirtanen, som har gjort flera säsonger i KHL, kommer närmast från spel i finländska TPS.

- Jag ville komma till den svenska ligan inför den här säsongen, men jag hade inget lag. Men nu är jag här, och jag gillar det.

"Roligt att se offensiven"

Timrå satte en 2–4-puck mitt i den andra perioden – men närmare än så kom egentligen aldrig hemmalaget. I tredje perioden tryckte Djurgården in både 5–2 och 6–2, och trots att Timrå reducerade en gång till var Djurgårdens seger aldrig hotad.

- Det var roligt att se vår offensiv. Vi fick med backarna i flera av anfallen, det var extra roligt. I andra perioden tyckte jag att vi växte ur matchen, men i tredje växte vi tillbaka. Det var bra, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.