Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andre Myhrer hade det riktigt tungt under det första slalomåket i Madonna di Campiglio, Italien.

Doldisen enda hoppet – även Myhrer borta

Både André Myhrer och Mattias Hargin missar det andra åket av Madonna di Campiglios världscupslalom. Med startnummer 43 gick Kristoffer Jakobsen in på en överraskande nionde plats och är ende kvarvarande svensk i tävlingen.

De svenska herrarnas chans till en pallplats i Italien är borta redan efter det första åket. Men 24-årige Kristoffer Jakobsen överraskade i alla fall positivt.

Med höga startnummer 43 gick Storklintenåkaren – som slutade sjua i OS i Pyeongchang – in på en nionde plats efter det första åket. En sekund och elva hundradelar efter ledande Marcel Hirscher, Österrike

OS-guldmedaljören André Myhrer, som enligt SVT haft magproblem natten mot lördagen, var 1,89 bakom Hirscher i det första åket och såg länge ut att gå vidare till det andra åket. Men han petades utanför topp-30 av tyske bulgaren Albert Popov, startnummer 72.

Även Mattias Hargin missar det andra åket sedan han hamnat på en placering utanför topp-30 i det första åket. 33-åringen noterades för en tid över två sekunder och 62 hundradelar efter Hirscher.

Inför det andra åket senare i kväll leder Hirscher med 14 hundradelar före tvåan Henrik Kristoffersen, Norge, och 32 hundradelar före landsmannen Marco Schwarz.