Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger och landslagschefen Marika Domanski Lyfors under onsdagens träning i Göteborg. Fredagens VM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Danmark ställs in på grund av den danska spelarkonflikten.

Domanski tror inte på svensk spelarkonflikt

Även de svenska fotbollsdamerna förhandlar om ett nytt kollektivavtal. Men än så länge är det långt kvar till en lika dramatisk konflikt som i Danmark.

Konflikten mellan det danska fotbollsförbundet (DBU) och spelarföreningen gick till slut så långt att VM-kvalmatchen mot Sverige på fredag ställs in. Men jämställda villkor, och löner, är ett globalt problem och inte unikt för den danska fotbollen.

Redan tidigare har de svenska spelarna berättat hur det pågår förhandlingar också mellan Svenska fotbollförbundet och damlandslaget. Det tidigare avtalet har löpt ut och ett tillfälligt har tagit vid.

Den svenska landslagschefen Marika Domanski Lyfors tror dock inte att det kommer att gå lika långt som i Danmark.

- Jag kan inte säga så mycket om förhandlingarna, men jag upplever att vi har en bra och konstruktiv dialog, säger hon.

Inte heller Sveriges lagkapten Caroline Seger tror att en liknande konflikt är nära förestående. Hon är optimistisk till hur förhandlingarna går, men samtidigt inte nöjd i dagsläget.

- För vår del så för vi fortfarande diskussioner, och så länge man pratar och det går framåt så är det positivt. Vi är inte där än men vi har heller inte kommit så långt än, säger Caroline Seger.