Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Johannesson.

Domarbasen kritisk mot förbundet

Skandalscenerna på Friends arena i slutet av mötet mellan AIK och Malmö FF får inget efterspel. Ett beslut som kritiseras av domarbasen Stefan Johannesson.

Måndagens toppmatch i allsvenskan slutade i kaos och tumult. Efter sitt frisparksmål firade Sebastian Larsson med att provocerande glida på gräset mot Malmös bänk.

Flera spelare och ledare var snart inblandade i ett storbråk. Funktionärer och säkerhetspersonal klev in på planen för att lugna ned känslorna.

Domaren Bojan Pandzic visade bland annat ut MFF-tränaren Uwe Rösler och gav Larsson hans andra varning i matchen.

AIK:s tränare Rikard Norling tog avstånd från Larssons onödiga hånande och några timmar senare bad Larsson också om ursäkt.

Riksombudet Henrik Engvall meddelade under onsdagen till TV4:s Fotbollskanalen att han inte kommer att anmäla bråket till disciplinnämnden.

Något som chefen för domargruppen, Stefan Johannesson, ifrågasätter.

- Jag efterlyser mycket starkare reaktioner från förbundets sida. Jag efterlyser att man ska bestraffa. Det finns inga konsekvenser, vi måste ha konsekvenser av ett beteende. Och är det ett dåligt beteende, då får det en dålig konsekvens för den personen som gör det, säger Johannesson till TV4:s Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Alla har ju sett bilderna. Och jag menar på att den initiala provokationen måste behandlas som ett disciplinärende också, för att det ska ju inte bara bli ett disciplinärende på reaktionen i min värld. För den reaktionen kommer ju utifrån det den spelaren gör där, eller det var ju flera spelare som var inne där. Och jag hoppas att det blir så också.

Henrik Engvall:

- I det här fallet har domaren vidtagit åtgärder genom att visa ut Sebastian Larsson, ge ut gult kort och avvisa Uwe Rösler. Det är min argumentation.