Schalkes Naldo firar 4–4-målet i den fjärde övertidsminuten mot Dortmund.

Dortmund tappade 4–0 till 4–4 i derbyt

Motgångarna fortsätter för Dortmund. I Ruhr-derbyt mot Schalke tappade de gulsvarta 4–0 till 4–4.

|

Upphämtningar från 0–4 till 4–4 i fotbollsmatcher är sällsynta. Alla svenska supportrar kommer väl alltid att minnas upphämtningen av herrlandslaget i Berlin mot Tyskland 2012.

I Ruhr-derbyt mellan Dortmund och Schalke var det åter dags på tysk mark. Dortmund ledde med 4–0 efter bara 25 minuters spel men tappade till 4–4.

- Det är tufft, jag känner bara besvikelse. Leder du med 4–0 ska det bara inte hända, säger pressade tränaren Peter Bosz, vars Dortmund nu är utan seger sex ligamatcher i rad och utslaget ur Champions League.

När Schalke reducerat två gånger om till 2–4 blev Dortmunds tvåmålsskytt och storstjärna Pierre-Emerick Aubameyang utvisad.

Med en man mer gjorde Daniel Caligiuri 3–4 i den 86:e minuten. I den fjärde övertidsminuten nickade Naldo in 4–4 till vilt Schalkejubel.

Leipzig är tvåa i Bundesliga efter seger med 2–0 mot Werder Bremen. Emil Forsberg spelade 80 minuter för Leipzig och landslagskompisen Ludwig Augustinsson hela matchen för Bremen. Naby Keita och Bernardo gjorde målen.

Avståndet upp till Bayern München är bara tre poäng efter att serieledaren senare under kvällen förlorade för första gången sedan Jupp Heynckes tog över som tränare i oktober. Borta mot Borussia Mönchengladbach blev det förlust med 1–2. Bayern hade nio raka segrar med Heynckes.