Mohamed Salah låg bakom det sena vinstmålet hemma mot Tottenham.

Dråpligt självmål räddade Liverpool

Toppmötet mellan Liverpool och Tottenham såg ut att sluta oavgjort. Då räddades hemmalaget av ett dråpligt självmål. 2–1-segern innebär att Liverpool är tillbaka i toppen av Premier League.

|

Efter Manchester Citys seger borta mot Fulham under lördagen låg pressen på Liverpool i dagens toppmöte med Tottenham.

Seger krävdes för att ta tillbaka serieledningen i Premier League – åtminstone tillfälligt då City har en omgång mindre avverkad.

Mötet med "Spurs" började bra för hemmalaget som fick publiken på Anfield att jubla i den första halvleken. Detta efter att brasilianaren Roberto Firmino nickat in ledningsmålet bakom målvakten Hugo Lloris.

Men Tottenham kom tillbaka.

I den andra halvleken ordnade Harry Kane en frispark på mittplan och satte med en imponerande crossboll i gång en snabb kontring som slutade med att Lucas Moura stötte in kvitteringen från nära håll.

Självmål av Tottenham

Det mesta pekade då på ett oavgjort resultat – men Liverpool ville annat.

Så sent som i den 90:e minuten nådde den egyptiske skyttekungen Mohamed Salah högst på ett inlägg och nickade bollen på Lloris. Målvakten räddade men inte bättre än att han stötte bollen ut på sin egen försvarare, Toby Alderweireld, och kunde sedan se hur bollen retfullt långsamt rullade över mållinjen.

2–1-målet blev matchavgörande och innebär att Liverpool studsar upp på första plats i Premier League, två poäng före Manchester City som har en match mindre spelad.

För Tottenham innebär förlusten att laget är kvar som trea i tabellen men att jagande Manchester United, Arsenal och Chelsea kommer allt närmare i kampen om Champions League-platserna.

Chelsea vände och vann

För tidigare under söndagen tog nämligen Chelsea viktiga poäng borta mot Cardiff.

Visserligen tog hemmalaget överraskande ledningen i början av den andra halvleken men med bara fem minuter kvar räddades Londonklubben av ett offsidemål av Cesar Azpilicueta.

Spanjoren stod på fel sida av försvarslinjen när han nickade in bollen i mål efter en skarv från Marcos Alonso.

Kort därpå kom nästa smäll för Cardiff, detta när Ruben Loftus-Cheek höll sig framme och nickade 2–1 till Chelsea på tilläggstid.