Drömmål av Eriksson – bicycleta mot Liverpool

|

Magdalena Eriksson lär inte glömma Super League-mötet med Liverpool i första taget.

Inför hemmapubliken gjorde den svenska Chelseabacken matchens enda mål – och som hon gjorde det. I 27:e minuten stod Eriksson med ryggen mot målet när hon först tog emot bollen med högerfoten, för att sedan dunka in en bicycleta fram till 1–0 med vänsterfoten.

Fullträffen – Erikssons första i årets ligaspel – var ett drömmål av sådan hög kaliber att det mycket väl kan vara med i diskussionen när diverse "årets mål"-utmärkelser ska delas ut framöver. Det gav också Chelsea tre viktiga poäng och var blott den andra segern så här långt i ligan. Londonlaget står på tio poäng efter sju matcher och passerade Liverpool tack vare segern.

Arsenal stärkte senare på eftermiddagen sin position i toppen. Sjätte segern på lika många matcher kom borta mot Bristol City, som besegrades med 4–0. Jessica Samuelsson byttes in i Arsenal i mitten av andra halvlek.