Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbyjubel efter att Kennedy Bakircioglu gjort 3–0 på frispark

Drömmål av Kennedy som firade med öl

Kennedy Bakircioglu, 37, gör sin sista säsong i Hammarby – och kanske var det hans sista mål för klubben. Om så: Vilket underbart sådant – och värt att fira direkt. Klubblegendaren fångade ett inkastat glas öl och tog en klunk.

Ångestmötet med IFK Göteborg förvandlades till ett väckelsemöte på Tele2 arena – och den som gjorde alla saliga var Bakircioglu med frisparken till slutresultatet 3–0.

Han möttes av stort jubel när han kom in drygt halvvägs in i den andra halvlek, i samma veva som domaren Bojan Pandzic dömt straff för Hammarby. Kennedy sträckte upp båda armarna och tackade för välkomnandet.

Jiloan Hamad klev fram och slog hur säkert som helst in 2–0, sedan Bjørn Paulsen gett Hammarby ledningen i första halvlek med god hjälp av Tom Amos, den unge Göteborgsmålvakten som missade bollen helt.

Redan vid straffen kunde Bakircioglu, svensk mästare med Hammarby 2001, fått fira som målskytt.

- Alla sade att jag skulle slå straffen, men jag kände att jag inte var varm nog och jag ville heller inte störa "Jille", säger han.

Väntat på chansen

Det euforiska glädjevrålet, det som kom från djupet av många Hammarbyhjärtan, var några minuter bort. När Hammarby fick frispark en bra bit utanför IFK Göteborgs straffområde var det självklart att Bakircioglu skulle ta den.

Bra tryck, bra skruv, perfekt placerat, stolpe in och 3–0.

- Jag har längtat efter att få spela, att få bidra. Och till slut får jag göra det jag är grym på, att slå frisparkar. Det är mitt sista år och jag vet inte om jag gör något mer frisparksmål, men det här kommer jag att glädjas åt.

Fångade glas

Det fenomenala frisparksmålet fick en supporter att generöst vräka ned sitt plastglas med öl.

- Helt galet, mitt i firandet är det någon som slänger en öl och jag fångar den och får hälla i mig det lilla som är kvar.

Sedan VM-uppehållet har det bara blivit två inhopp.

- Jag ljuger om jag säger att jag inte varit frustrerad. Jag vill spela som alla andra. Jag var skadad, kom tillbaka och har jobbat på träningar, spelat U21-matcher och det har känts bra. Jag förstår att när det går bra vill man inte ändra ett vinnande koncept, men jag vill förstås spela, säger han.

Även IFK Göteborgs pressade tränare Poya Asbaghi visade beundran.

- Det är få målvakter i världen som tar den.

Hyllad av Hysén

- Han har en spets i sina frisparkar som är fantastisk. Det går inte att försvara sig mot en sån frispark från 30 meter, säger IFK Göteborgs Tobias Hysén, anfallaren som har varit med lika länge som Bakircioglu.

Medan Bakircioglu firade segern tillsammans med lagkamraterna och fansen var det desto dystrare framför IFK Göteborgs klack.

Poya Asbaghi och många spelare försökte lugna ned de upprörda känslorna. IFK Göteborg har bara tagit två poäng de senaste sex matcherna och är i allra högsta grad inblandat i bottenstriden. Till BP och kvalplatsen skiljer bara sex poäng.

- Jag förstår deras besvikelse. Vi har inte gett dem mycket att glädjas åt och nu har vi tre raka förluster.

- Vi har satt oss i en svår situation och kommer att få jobba stenhårt. Lördagens match kanske är den viktigaste på många år. Vi måste upp igen och det finns ingen tid att deppa. Jag hoppas att vi kan mobilisera kraft, säger veteranen Tobias Hysén inför ödesmatchen hemma mot Trelleborg.