Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dramatik när Propulsion vann i Umeå

Intresset var stort inför Propulsions comeback i Umeå. Stjärntravaren gör sina sista starter i karriären och var megafavorit i V75-3. Men det var stor dramatik strax innan loppet sedan Propulsion tappat en sko. Tränaren Daniel Redén lyckades dock på kort tid slå fast en ny sko och hästen vann igen.

Det skulle bli ett enkelt lopp för Propulsion. En genomkörare inför Olympiatravets final på Åby om två veckor. Men dramatiken började redan i uppvärmningen då hästen tappade sin högra framsko.

Det var dock närmare två timmar kvar till start och inga större problem för Redén att spika fast skon igen.

Fyra minuter innan start lossnade den vänstra framskon och då blev det stressigt för tränaren.

- Då var det panik. En kontrollant följde också med ”Proppen” till stallet och sa att det bara vara en minut kvar, annars skulle dom stryka hästen. Jag lyckades få dit skon men det var sämsta möjliga uppladdning inför loppet. Det fanns ingen tid för en riktig provstart utan det var bara att köra upp bakom startbilen direkt. Men det är en jävla häst och han lyckades vinna ändå, pustade Daniel Redén.

"En av de bästa hästar jag kört"

Kusken Örjan Kihlström tog det lika lugnt som vanligt. I loppet körde han fram utvändigt om ledaren och andrahandsfavoriten Muscle Hustle/Robert Bergh. Trots det tunga loppet i andraspår var Propulsion klart starkast sista biten. Segermarginalen blev två och en halv längd och vinnartiden 1.11,3 var banrekord över medeldistans.

- Han har en sån hög lägsta nivå och gör alltid topplopp. Det var inte de bästa förutsättningarna i dag, först skostrulet och han hade ju heller inte startat på länge. Men han vann ändå utan problem. Propulsion är utan tvekan en av de bästa hästar jag kört, sade Kihlström.

Nästa start för ”Proppen” blir på Åby den 27 april. Han är stor favorit till förstapriset på en miljon kronor. Och det brukar bli seger för åttaåringen.

Men, Propulsion har ännu inte vunnit Elitloppet. Han har varit tvåa, tvåa, fyra och det gnager en del hos vinnarskallarna Kihlström/Redén.

Storseger för Son of Good

Det blev ytterligare en storloppsseger till stallet genom Son of Good som tog hem femåringsloppet ”Berth Johanssons memorial” på V75. Kihlström körde ett perfekt rygglopp och sparade speeden till upploppet. Sista hundra metrarna passerade Son of Good ledaren och tog hem förstapriset på 200 000 kronor för segern.

- Det har varit en fantastiskt bra vecka, summerade Daniel Redén.