Markus Rosenbeg (ljusblått) missade en chipstraff och gjorde ett av målen när Malmö kryssade (2–2) mot ett decimerat IFK Göteborg.

Dramatiskt när Malmö och Göteborg kryssade

Först missade Markus Rosenberg en straff – bara för att minuten senare nicka in vad som tycktes vara ett segermål. Men med en snabb replik såg Sebastian Eriksson till att det blev delad pott (2–2) mellan Malmö FF och IFK Göteborg.

|

Förra veckan fick serieledarna Malmö en verklighetskoll när man föll med 1–3 borta mot jumbon AFC Eskilstuna efter en riktig plattmatch. Och inledningen av söndagens möte hemma mot IFK Göteborg fortsatte i moll för skåningarna. Med endast tre minuter på klockan bröstade Mikael Boman sig förbi sin bevakare och skyfflade in bollen till lagkaptenen Tobias Hysén, som distinkt nickade in sitt åttonde mål för säsongen. Det var tredje matchen i rad som Malmö släppte in mål inom de första fem minuterna.

Rosenberg straffsumpare

Med timmen spelad kvitterade Jo Inge Berget efter en delikat genomskärare från Alexander Jeremejeff. Kort därefter fick Markus Rosenberg chansen från straffpunkten efter att Anton Tinnerholm knuffats i ryggen. I hopp om att Pontus Dahlberg skulle slänga sig chippade Rosenberg bollen mitt i målet – men den unga målvakten stod iskallt kvar och kunde enkelt håva in den.

- Den gick inte som jag hade tänkt mig, en rejäl felläsning. Så där fick man, sade Rosenberg efteråt.

- Jag och målvaktstränaren Sven Andersson går igenom olika scenarion inför varje match, och jag visste att Rosenberg har mitt i målet som ett alternativ. Så jag får tacka Sven för den, sade Pontus Dahlberg, som utöver straffräddningen stod för flera avancerade räddningar under eftermiddagen.

Eriksson räddade poäng

Tio minuter från slutet fick Rosenberg sin revansch när han nickade in 2–1 på hörna. Målet innebär att Rosenberg gjort mål i samtliga hemmamatcher mot IFK Göteborg sedan återkomsten till allsvenskan 2014. Men matchhjälte skulle lagkaptenen inte få bli, för endast två minuter senare nådde Sebastian Eriksson högst i Malmös straffområde och tryckte in kvitteringen.

- Jag tycker att vår lagmoral är fantastisk. Vi får en man utvisad men kämpar på som fasen och lyckas få in ett mål, sade Pontus Dahlberg.

”Får inte ens andas i ryggen”

Dahlbergs tränare Alf Westerberg var även han nöjd med poängen, men ville efteråt mest lufta sin frustration över situationen där domaren blåste straff för Tinnerholm.

- Nu blir det ju inte mål, men jag måste ändå konstatera att fan vad det delas ut straffar i årets allsvenska. Vi får inte ens andas folk i ryggen. Det är trist, sade Westerberg.

Resultatet innebär att Malmö fortsättningsvis leder serien med tio poäng före Djurgården.